Arhiepiscopul Teodosie, in fata magistratilor Curtii de Apel. Incepe primul proces din istoria BOR in care un prelat este acuzat de fapte de coruptie

Arhiepiscopul Teodosie, in fata magistratilor Curtii de Apel. Incepe primul proces din istoria BOR in care un prelat este acuzat de fapte de coruptie

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanta au dispus inca din 3 februarie 2017 trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu - Arhiepiscopul Tomisului pentru savarsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata. In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata faptul ca "in perioada 2010 - 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului impreuna cu ceilalti inculpati au folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (A.P.I.A.) in scopul de a primi fonduri europene.

acum 51 luni (11 Sep 2017)

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Constanta au dispus inca din 3 februarie 2017 trimiterea in judecata, sub control judiciar, a lui Teodosie Petrescu - Arhiepiscopul Tomisului pentru savarsirea infractiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene, in forma continuata.

Procurorii DNA au finalizat dosarul dupa numai 7 luni de urmarire penala, timp in care s-a administrat un vast probatoriu, precum: cercetare la fata locului, interceptari, audieri de martori, planse foto cu imagini ortofotoplane.

Alaturi de ierarh au mai fost trimisi in judecata, in acelasi dosar, Beca Stere, Malaxa Bogdan-Petrisor, Nadoleanu Gheorghe, Cojocaru Ciprian-Ioan, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, pentru folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene. Si Aurelian Stefan, alt angajat al Arhiepiscopiei Tomisului, este acuzat de tentativa la folosirea sau prezentarea cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene..

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata faptul ca "in perioada 2010 - 2016, inculpatul Petrescu Teodosie, in calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului impreuna cu ceilalti inculpati au folosit si prezentat declaratii false in relatia cu Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (A.P.I.A.) in scopul de a primi fonduri europene.

In declaratiile prezentate la A.P.I.A., inculpatii au declarat in mod nereal ca utilizeaza anumite suprafete agricole avand categoriile de folosinta "vii pe rod cu struguri pentru vin"/"vii pe rod cu struguri nobili pentru vin", in conditiile in care, incepand cu anul 2010, pe... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro