Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia cerceteaza cazul preotului Pomohaci, acuzat ca a incercat sa corupa sexual un minor

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat dupa ce pe internet a aparut o inregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibila discutie intre preotul Cristian Pomohaci, care este si un cunoscut interpret de muzica populara, si un adolescent de 17 ani caruia preotul i-ar face avansuri sexuale si i-ar propune sa intretina raporturi sexuale in schimbul promisiunii unor sume de bani. "In ultimii ani, preotul Cristian Pomohaci a fost cercetat de catre organismele eparhiale competente pentru savarsirea unor abateri disciplinare in urma carora a fost sanctionat cu dojana arhiereasca, oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte pe o perioada determinata de timp si cu canonisirea la o manastire pe o perioada de o luna de zile, conform regulamentelor bisericesti in vigoare.

acum 83 luni (24 Jun 2017)

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat dupa ce pe internet a aparut o inregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibila discutie intre preotul Cristian Pomohaci, care este si un cunoscut interpret de muzica populara, si un adolescent de 17 ani caruia preotul i-ar face avansuri sexuale si i-ar propune sa intretina raporturi sexuale in schimbul promisiunii unor sume de bani.

"In ultimii ani, preotul Cristian Pomohaci a fost cercetat de catre organismele eparhiale competente pentru savarsirea unor abateri disciplinare in urma carora a fost sanctionat cu dojana arhiereasca, oprirea totala de la savarsirea lucrarilor sfinte pe o perioada determinata de timp si cu canonisirea la o manastire pe o perioada de o luna de zile, conform regulamentelor bisericesti in vigoare. Urmare a acuzatiilor care i se aduc parintelui Cristian Pomohaci in articolul aparut in Ziarul de Cluj, Arhiepiscopia Alba Iuliei a demarat o ancheta in care cel inculpat isi va putea prezenta punctul de vedere referitor la invinuirile din textul articolului si din materialul audio difuzat in mediul online. In cazul in care in urma anchetei cele reclamate se vor dovedi adevarate, preotul Cristian Pomohaci va fi trimis in judecata Consistoriului eparhial, existand posibilitatea excluderii sale din preotie", se sustine intr-un comunicat de presa al Arhiepiscopiei de Alba Iulia.

In inregistrarea facuta publica de ziardecluj.ro, un barbat, care se presupune ca ar fi preotul Pomohaci, vorbeste cu un tanar caruia ii spune ca este "prea sensibil", ca este "un barbat frumos" si ii cere sa ii arate organul sexual pe care il denumeste "ciocan" dar totodata ii propune sa intretina relatii sexuale cu promisiune ca va fi "remunerat" pentru asta.

Cazul a fost preluat de presa locala, dar si pe retele de socializare astfel incat Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia s-a sesizat si a deschis o ancheta inte... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro