Argumentul cu care primarul Timisoarei se opune demolarii stadionului: "Pe acest stadion, asa cum e el, a cantat Shakira"

Argumentul cu care primarul Timisoarei se opune demolarii stadionului:

Primarul Nicolae Robu propune ca stadionul sa fie dat in administrare primariei, care este dispusa sa faca o investitie "de cateva milioane de euro" pentru modernizarea stadionului Dan Paltinisanu, urmand ca noul stadion sa se faca, impreuna cu o sala polivalenta de 16.000 de locuri, pe un teren al Primariei Timisoara din apropierea actualului stadion. Primarul Timisoarei si-a luat angajamentul ca daca Compania Nationala de Investitii decide ca locatia aleasa este la Giroc atunci PNL nu se va opune, iar daca se va decide ca sala sa fie construita langa stadionul Dan Paltinisanu atunci PSD va fi alaturi de Primaria Timisoara", a scris Dobra pe Facebook.

acum 73 luni (14 Mar 2018)

"Dan Paltinisanu", principalul stadion din Timisoara, aflat in proprietatea Consiliului Judetean Timis, ar putea fi inchis in curand din cauza riscului pe care arena aflata intr-o stare de degradare il presupune pentru spectatori. Presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra, propune inchiderea stadionului si demolarea lui cand se vor gasi bani pentru constructia unui stadion nou, pe locul actualei arene.

Primarul Nicolae Robu propune ca stadionul sa fie dat in administrare primariei, care este dispusa sa faca o investitie "de cateva milioane de euro" pentru modernizarea stadionului Dan Paltinisanu, urmand ca noul stadion sa se faca, impreuna cu o sala polivalenta de 16.000 de locuri, pe un teren al Primariei Timisoara din apropierea actualului stadion. La randul sau, presedintele Consiliului Judetean Timis vrea ca sala polivalenta sa se faca la Giroc, acolo unde Consiliul Judetean detine un teren de aproape 10 hectare.

Pentru a incerca sa ii aduca pe cei doi lideri la aceeasi masa, timisoreanul Cristian Brancovan, cunoscut activist civic si lider al galeriei echipei de fotbal ASU Politehnica Timisoara, a organizat o dezbatere la care au participat atat Nicolae Robu, cat si Calin Dobra. Nicolae Robu a sustinut construirea salii polivalente de 16.000 de locuri la Timisoara, iar Calin Dobra a sustinut construirea salii "acolo unde vor stabili specialistii Companiei Nationale de Investitii". In privinta stadionului, Dobra a sustinut ca solutia este demolarea actualei arene si construirea unui nou stadion in loc. Stadionul Dan Paltinisanu mai poate fi folosit printr-o investitie minora si inca dupa ce va fi gata noul stadion, pe care poate sa il construiasca CNI-ul pe terenul din zona pe care primaria il pune la dispozitie. "Am ajuns la un consens cu primarul Timisoarei Nicolae Robu in ceea ce priveste "Sala Polivalenta" de 16 mii de locuri. Primarul Timisoarei si-a luat angajamentul ca daca Compania Nati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro