Arestarea lui Alexander Adamescu, studiu de caz in Europa. Mandatele europene de arestare emise in Romania ar trebui reverificate de judecatori din UE

Mandatul de arestare pe numele lui Alexander Adamescu a fost emis fara dovezi, sustine editorul unei publicatii (CEJISS) care gazduieste studii si cercetari academice pe subiecte internationale si de securitate. Acuzatii la indigo la adresa lui Alexander Adamescu Editorul publicatiei CEJISS arata si cum s-a transferat dosarul penal de la Dan Adamescu la fiul acestuia: "In ciuda faptului ca nu a pus piciorul in Romania de ani de zile, cand Alexander a criticat Guvernul roman pentru tratamentul injust aplicat tatalui lui, s-a gasit repede in situatia de a fi acuzat de exact aceeasi infractiune precum Dan Adamescu.

acum 79 luni (23 Feb 2017)

Mandatul de arestare pe numele lui Alexander Adamescu a fost emis fara dovezi, sustine editorul unei publicatii (CEJISS) care gazduieste studii si cercetari academice pe subiecte internationale si de securitate.

CEJISS - un "forum pentru cercetari ale unor teme internationale si de securitate", dupa cum se recomanda - este localizat in Cehia, la Praga, si publica studii academice ale unor cercetatori recunoscuti in domeniile lor.

Un mandat de arestare, cosmar kafkian

Editorul publicatiei, Mitchell Belfer, scrie un articol intitulat "Studiu de caz pentru reformarea mandatului european de arestare: Alexander Adamescu versus Romania" (facsimil 3). Iar judecatorul din cazul tau nu are acces la dovezile impotriva ta, asa ca trebuie sa te extradeze daca nu poti demonstra, dincolo de orice indoiala, ca ar trebui sa faca altfel. Acum ai o idee despre cum e sa fii Alexander Adamescu si sa te confrunti cu cosmarul judiciar kafkian al unui mandat european de arestare emis de catre una dintre cele mai corupte tari din UE - Romania", asa incepe articolul lui Belfer.

Ponta, atac public la Dan Adamescu

Din punctul de vedere al editorului CEJISS, "Alexander Adamescu este un scriitor care a crescut in Germania si a absolvit Central Royal School of Speech and Drama din Londra. Ca urmare, el a fost acuzat public de coruptie la televiziunea nationala de chiar razbunatorul prim-ministru Victor Ponta, satul sa-i tot fie criticate actiunile de catre ziar. Dupa un proces rapid, despre care ONG-ul Fair International a declarat ca ┬źnu a respectat prezumtia de nevinovatie┬╗, Dan Adamescu a fost aruncat in inchisoare sub acuzatia inventata de luare de mita", a continuat Mitchell Belfer.

Acuzatii la indigo la adresa lui Alexander Adamescu

Editorul publicatiei CEJISS arata si cum s-a transferat dosarul penal de la Dan Adamescu la fiul acestuia:

"In ciuda faptului ca nu a pus piciorul in Romania de ani de zile, cand Alexande... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro