Ardeiul rosu e mai sanatos decat cel verde? Care este opinia nutritionistilor

Ardeiul rosu e mai sanatos decat cel verde? Care este opinia nutritionistilor

Un ou rosu spune foarte putine lucruri despre nutritie si mai multe despre culoare gainii care l-a ouat, explica nutitionistii citati de rd.com. Cei rosii au mai putin amidon si mai mult zahar, o textura mai dura comparative cu cei negri, ceea ce ii face ideali pentru prajit.

acum 83 luni (12 Apr 2016)

Un ou rosu spune foarte putine lucruri despre nutritie si mai multe despre culoare gainii care l-a ouat, explica nutitionistii citati de rd.com. Astfel, gainile albe fac oua de aceeasi culoare, pe cand cele pestrite le fac pe cele de culoare mai inchisa. Nutritionistii nu au descoperit pana acum diferente notabile intre un tip de ou de gaina si celalalt, cu toate ca suntem inclinati sa alegem mai degraba ouale rosii si nu pe cele albe. Ardeii verzi sunt in mod obisnuit mai ieftini si au mai putini nutrienti pentru simplul fapt ca nu au ajuns inca la maturitate.

Morcovii portocalii ne atrag mai degraba atentia decat cei galbeni, insa unii nu sunt in mod necesar mai nutritivi decat ceilalti. Astfel, morcovii portocalii au niveluri mari de beta-caroten, un antioxidant important pentru mentinerea unei vederi sanatoase, in timp ce aia galbeni au luteina care se presupune ca previne cancerul, dar care, totodata, mentine si sanatatea oculara.

Ceapa galbena are o aroma mai domoala si devine mai dulce cand este gatita. Cartofii mai inchisi la culoare au mai mult amidon decat ceilalti. Cei rosii au mai putin amidon si mai mult zahar, o textura mai dura comparative cu cei negri, ceea ce ii face ideali pentru prajit. Atat cartofii cu coaja mai inchisia, cat si cei rosii sunt relativ egali din punct de vedere ai vitaminelor, cu mentiunea ca aceia negri au o cantitata dubla de vitamina B6, pe care organismul o utilizeaza pentru a produce proteine. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro