Arca maicutelor din Bistrita-Nasaud. Cum si-au gasit casa intr-o manastire caprioare, iepurasi, veverite si pauni

Arca maicutelor din Bistrita-Nasaud. Cum si-au gasit casa intr-o manastire caprioare, iepurasi, veverite si pauni

Totusi, manastirea de la Dobric nu este speciala doar pentru ca gazduieste mai multe animale, asemenea unei arce, ci si pentru ca reuseste sa reziste inca din anii '90 intr-o localitate formata in proportie de 90% din protestanti, ca o insula a ortodoxiei. CAPRIOARELE AU POARTA DESCHISA, DAR NU FUG Cea mai in varsta dintre caprioarele salvate de maicutele de la Manastirea "Sfintii Imparati Constantin si Elena" de la Dobric are doi ani. Alaturi de cele cinci caprioare si de dulaul Tarzan, curtea manastirii este casa si pentru un paun si doua paunite, dar si pentru mai multe bibilici, insotite de gaini de rase felurite.

acum 81 luni (11 Jun 2016)

Manastirea ortodoxa "Sfintii Imparati Constantin si Elena" de la Dobric, judetul Bistrita-Nasaud, este un real magnet pentru animale salbatice. Aici si-au gasit o a doua casa cinci caprioare, un paun si doua paunite, dar si sapte-opt veverite. Caprioarele au fost salvate de la moarte de catre maicute, dar veveritele au venit singure la manastire, in cautare de mancare. Totusi, manastirea de la Dobric nu este speciala doar pentru ca gazduieste mai multe animale, asemenea unei arce, ci si pentru ca reuseste sa reziste inca din anii '90 intr-o localitate formata in proportie de 90% din protestanti, ca o insula a ortodoxiei. Manastirea, care are doar sase maicute si un preot, este cautata de credinciosi din intreaga tara, dar si din America, Elvetia sau Germania. Asezamantul se imbogateste cu un camin de batrani si o biblioteca. CAPRIOARELE AU POARTA DESCHISA, DAR NU FUG Cea mai in varsta dintre caprioarele salvate de maicutele de la Manastirea "Sfintii Imparati Constantin si Elena" de la Dobric are doi ani. Toate cele cinci caprioare au fost gasite de catre maicute sau de localnici in padurea din apropiere, pe cand erau pui si nu aveau nicio sansa sa supravietuiasca singure, fara mama lor. In vreme ce cu strainii sunt mai reticiente, cand se apropie de ele maicutele, caprioarele le mananca din palma. Pana si dulaul maidanez care s-a aciuat pe langa manastire pe cand era pui are un nume inspirat din cinematografie. "Oamenii din zona au gasit caprioarele prin padure, erau mici, mici si ne-a fost mila de ele, asa ca le-am luat la noi.

Alaturi de cele cinci caprioare si de dulaul Tarzan, curtea manastirii este casa si pentru un paun si doua paunite, dar si pentru mai multe bibilici, insotite de gaini de rase felurite. Poate nu au mai gasit mancare in padure si au venit aici, unde le hranim noi. Noi ne bucuram ca sunt aici si ne este drag de ele cand le vedem", mai spune maica stareta. De toate aceste animale se bucura nu doar maicutele, care le si ingrijesc, ci si c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro