Aradenii care platesc intretinere pentru cainii din apartament: taxa a scandalizat un bloc intreg

Aradenii care platesc intretinere pentru cainii din apartament: taxa a scandalizat un bloc intreg

Patru aradeni care locuiesc pe strada Predeal, la blocul numarul 18, s-au trezit ca trebuie sa achite 100 de lei din pricina faptului ca detin caini. De asemenea, Regulamentul de Ordine Interioara, in fiecare asociatie de proprietari, trebuie respectat de catre toti membrii asociatiei de proprietari", spune Dorina Lupse, presedinte al ULAL Arad. Cert este ca, daca acel comitet de conducere al blocului va mentine taxa si cei afectati nu o vor plati, singura solutionare o poate face instanta de judecata, instanta la care cei afectati spun ca sunt decisi sa apeleze.

acum 94 luni (29 Jun 2016)

Patru aradeni care locuiesc pe strada Predeal, la blocul numarul 18, s-au trezit ca trebuie sa achite 100 de lei din pricina faptului ca detin caini. Pe lista de cheltuieli, afisata la avizierul blocului, apare o rubrica speciala, "taxa caini", iar in dreptul ei, suma de 100 de lei.

Andreea Muntiu este una dintre persoanele afectate de aceasta taxa si spune ca nu are de gand sa o plateasca. Nu este corect, asa ca nu am de gand sa o platesc. Aceasta taxa lunara de 100 de lei nu isi are justificarea, in contextul in care toate cheltuielile sunt contorizate, iar eu am la mine mereu acea punga si sticla de apa pentru a aduna excrementele", spune Andreea Muntiu. "Nu am gasit pe nimeni din acel comitet de conducere, dar unii vecini mi-au spus ca, daca vreau caine sa ma mut la tara, nu sa stau in bloc", explica Andreea Muntiu.

O alta locatara, care nu detine caine, spune ca suma pe care o au de platit posesorii patrupedelor nu i se pare una corecta.

Si Robert Bejan, un alt locatar proprietar de caine, se arata nemultumit: "Nu am fost anuntat de nimeni, 100 de lei mi se pare cam mult.

Taxa este de 100 lei FOTO: www.aradon.ro

In ceea ce priveste legalitatea deciziei luata de asociatia de proprietari, lucrurile nu sunt foarte clare. Pe de o parte, legea nu prevede aceasta taxa, dar pe de alta, asociatiile pot decide singure asupra modului in care hotarasc sa se gospodareasca.

Cine are dreptate

Reprezentantii Uniunii Locale a Asociatiilor Locative din Arad (ULAL) spun ca hotararea nu ar fi in spiritul legii, dar si ca exista un regulament intern al asociatiilor de care trebuie tinut cont. "Conform legii, numarul persoanelor care trebuie trecut in lista de cheltuieli este cel care corespunde cu numarul persoanelor trecute in cartea de imobil a Asociatiei de Proprietari. De asemenea, Regulamentul de Ordine Interioara, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro