"Aradeanca", prima fabrica de jucarii din Romania

La inceputul anului 1999, cand fabrica avea peste 50 de ani de activitate, la Aradeanca se fabrica o gama variata de produse, care cuprindea: jucarii, articole de uz casnic, articole sport, articole tehnico-sanitare, manechine. Cei doi sunt fosti presedinti ai Consiliului de Administratie ai defunctei Aradeanca SA Papusile de colectie, vandute pe net Unele dintre papusile fabricate de Aradeanca in urma cu zeci de ani pot fi achizitionate de pe diferite site-uri.

acum 110 luni (20 Feb 2015)

Fabrica de papusi Aradeanca a produs papusi unicat, dar si papusi care reprezentau diverse VIP-uri: Oana Zavoranu, Andreea Raducan si Cleopatra Stratan.

Cu 39 de ani in urma, la putin timp dupa incheierea Jocurilor Olimpice de la Montreal, unde Nadia Comaneci obtinea prima nota maxima din istoria olimpismului, fabrica de papusi "Aradeanca" primea unda verde din partea sistemului comunist pentru a realiza o papusa care sa poarte numele generic "Nadia". Scoasa la vanzare atat in tara, cat si in strainatate, micuta papusa echipata in trening de culoare alba, pe care statea scris numele Romaniei, a adus bani frumosi la bugetul de stat.

La inceputul anului 1999, cand fabrica avea peste 50 de ani de activitate, la Aradeanca se fabrica o gama variata de produse, care cuprindea: jucarii, articole de uz casnic, articole sport, articole tehnico-sanitare, manechine. Calitatea produselor sale a fost recunoscuta atat pe piata interna de desfacere, cat si pe cea externa, fiind certificata de premiile obtinute ca urmare a participarii la numeroase targuri interne si internationale.

In anul 2014 celebrele papusi Aradeanca au continuat sa fie prezente pe rafturile marilor lanturi de hipermarketuri, la un an dupa ce Aradeanca SA, societatea care le producea, a intrat in faliment. Cei doi sunt fosti presedinti ai Consiliului de Administratie ai defunctei Aradeanca SA

Papusile de colectie, vandute pe net

Unele dintre papusile fabricate de Aradeanca in urma cu zeci de ani pot fi achizitionate de pe diferite site-uri. Preturile difera de la produs la produs si sunt cuprinse intre 20 si 170 de lei pentru un exemplar. De asemenea, pot fi gasite seturi de papusi de dimensiuni mai mici, insa preturile in acest caz sunt destul de ridicate.

De exemplu papusa Georgeta, varianta mare - poate fi cumparata cu 170 de lei. Cu 600 de lei poate fi achizitionat un set de 13 papusi din lotul "Strengarul", iar "Negresa" poate ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro