Arabia Saudita si aliatii sai isi mentin sanctiunile impuse Qatarului

Arabia Saudita si aliatii sai isi mentin sanctiunile impuse Qatarului

Potrivit celor patru state arabe, autoritatile de la Doha "nu inteleg seriozitatea si gravitatea situatiei". Mica tara bogata in petrol si gaze este dependenta de importuri pentru a acoperi nevoile de baza ale populatiei sale de 2,7 milioane de oameni.

acum 71 luni (6 Jul 2017)

Potrivit celor patru state arabe, autoritatile de la Doha "nu inteleg seriozitatea si gravitatea situatiei".

Ministrul saudit de Externe a declarat ca vor fi luate noi masuri impotriva Qatarului, la momentul potrivit, si ca acestea vor respecta legea internationala.

Intr-o declaratie facuta la Londra, inainte de decizia celor patru ministri, seful diplomatiei qatariote, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman al-Thani, a descris inghetarea relatiilor cu tara sa drept "un asediu care este o agresiune clara si o insult".

"Raspunsul la disensiunile noastre nu il reprezinta blocadele si ultimatumurilor, ci dialogul si ratiunea", a adaugat el.

Arabia Saudita, Egiptul, Bahrainul si Emiratele Arabe Unite au rupt luna trecuta relatiile cu Qatarul, pe care il acuza ca sustine gruparile jihadiste si caruia i-au cerut sa isi schimbe politicile.

Mica tara bogata in petrol si gaze este dependenta de importuri pentru a acoperi nevoile de baza ale populatiei sale de 2,7 milioane de oameni. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro