Arabia Saudita "se va intoarce la un Islam moderat", afirma printul mostenitor

Arabia Saudita

70% din populatia saudita este sub varsta de 30 de ani, si sincer, noi nu vom mai irosi inca 30 de ani in combaterea ideilor extremiste, de aceea, le vom distruge acum, imediat", a declarat printul mostenitor.

acum 28 luni (25 Oct 2017)

Oficialul saudit a adaugat ca Arabia Saudita "va eradica promotorii ideilor extreme", afirmand ca, in trecut, acest fapt nu era implementat in regatul saudit. "Ne intoarcem la statul care eram inainte - o tara cu un Islam moderat ce este deschisa la toate religiile lumii", a afirmat oficialul saudit. Intr-un interviu acordat ulterior cotidianului The Guardian, Salman a afirmat ca statul ultra-conservator a fost "anormal" in ultimii 30 de ani, dand vina pe doctrinele rigide ce au guvernat societatea saudita in raspuns la revolutia iraniana, revolutie fata de care liderii sauditi "nu au stiut cum sa raspunda".

"Ce s-a intamplat in ultimii 30 de ani nu reprezinta Arabia Saudita. Ce s-a intamplat in regiune in ultimii 30 de ani nu reprezinta Orientul Mijlociu. 70% din populatia saudita este sub varsta de 30 de ani, si sincer, noi nu vom mai irosi inca 30 de ani in combaterea ideilor extremiste, de aceea, le vom distruge acum, imediat", a declarat printul mostenitor. In cadrul acestui eveniment, oficialul saudit si-a exprimat speranta in noua generatia de a avea abilitatea de a se adapta la economia post-petrol. Aceste noi declaratii vi la doar cateva saptamani dupa ce Arabia Saudita a luat decizia istorica de a permite femeilor saudite sa sofeze, incepand cu vara anului viitor. In ciuda nenumaratelor promisiuni de reformare a regatului saudit, Arabia Saudita continua actele de represiune impotriva activistilor pentru drepturile omului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro