Arabia Saudita, in era deschiderii culturale: Cirque du Soleil se pregateste de primul sau spectacol in acest regat

Arabia Saudita, in era deschiderii culturale: Cirque du Soleil se pregateste de primul sau spectacol in acest regat

Cirque du Soleil va prezenta primul sau spectacol in Arabia Saudita pe 23 septembrie, potrivit unui anunt facut de Autoritatea Generala pentru Divertisment. Pentru o populatie de peste 32 de milioane de locuitori, majoritatea cu varste de pana la 30 de ani, Arabia Saudita intentioneaza sa deschida in jur de 359 de cinematografe, cu peste 2.500 de ecrane pentru proiectii, pana in 2030.

acum 73 luni (5 Apr 2018)

Cirque du Soleil va prezenta primul sau spectacol in Arabia Saudita pe 23 septembrie, potrivit unui anunt facut de Autoritatea Generala pentru Divertisment.

Potrivit The Hollywood Reporter, productia Cirque du Soleil va fi realizata exclusiv pentru ziua nationala a tarii, la stadionul "Regele Fahd" din Riad, pentru publicul prezent, dar si pentru telespectatori.

Autoritatea Generala pentru Divertisment a mai anuntat ca a obtinut acorduri pentru a aduce in Arabia Saudita si alte show-uri live, precum "Disney on Ice", "Disney Live" si "Marvel Experience".

Un parteneriat cu National Geographic Encounter va permite lansarea experientei de divertisment "Ocean Odyssey" in Arabia Saudita.

Pe de alta parte, primul cinematograf al Arabiei Saudite din ultimii 35 de ani va fi inaugurat pe 18 aprilie la Riad, capitala tarii, potrivit Reuters. Un anunt in acest sena a fost facut miercuri, dupa ajungerea la un acord cu AMC Entertainment Holdings pentru deschiderea a 40 de cinematografe in urmatorii cinci ani.

Arabia Saudita a avut cateva cinematografe in anii 1970, dar acestea au fost inchise de clerici. Acesta se afla in prezent intr-o vizita de trei saptamani in SUA, cu scopul de a ajuta la dezvoltarea economiei tarii sale si a diminua dependenta acesteia de petrol.

Primul cinema al AMC va fi deschis in districtul "Regele Abdullah" din Riad, intr-o cladire care a fost construita pentru a gazdui concerte simfonice, potrivit lui Adam Aron, director executiv al AMC.

Principalul cinematograf va avea aproximativ 500 de scaune captusite cu piele, niveluri pentru orchestra si balcoane, precum si bai cu marmura.

Pentru o populatie de peste 32 de milioane de locuitori, majoritatea cu varste de pana la 30 de ani, Arabia Saudita intentioneaza sa deschida in jur de 359 de cinematografe, cu peste 2.500 de ecra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro