Aproximativ 800 de potentiali teroristi s-au intors in Europa si sunt gata de orice

Aproximativ 800 de potentiali teroristi s-au intors in Europa si sunt gata de orice

"Persoanele arestate faceau parte dintr-o retea de recrutare si trimitere de combatanti straini care urmau sa se alature organizatiei teroriste Daesh (acronimul arab al Statului Islamic)" in regiunile din Siria si Irak aflate sub controlul organizatiei extremiste, se arata intr-un comunicat al Ministerului spaniol de Interne.

acum 91 luni (26 Aug 2015)

Se pare ca acesti teroristi s-au intors in Europa dupa ce s-au antrenat in tabere din Irak si Siria ale Statului Islamic (SI) si au luptat pentru aceasta organizatie extremista sunnita. Informatia a fost transmisa de fortele antiteroriste spaniole colegilor lor europeni dupa atacul de vineri din trenul Thalys care asigura o legatura intre Amsterdam si Paris, comis de Ayoub El Khazzani.

Potentialii teroristi "nu sunt antrenati in mod special, dar sunt pregatiti sa faca orice si, odata ce au fost indoctrinati, stiu cum sa foloseasca macar rudimentar armele", au declarat experti in securitate pentru postul spaniol de radio Cadena Ser.

Atacatorul din trenul Thalys, Ayoub El Khazzani, un marocan in varsta de 25 de ani, a calatorit in luna mai la Istanbul.

Ayoub El Khazzani si fratele sau Imran au fost monitorizati de serviciile spaniole de securitate pana in 2014, cand au parasit teritoirul Spaniei.

Tinand cont de faptul ca asupra sa au fost gasite mai multe arme, autoritatile considera ca el intentiona sa comita un masacru de natura terorista. Paisprezece persoane arestate intr-o operatiune antiterorista efectuata de Spania si Maroc

Pe de alta parte, 14 persoane au fost arestate marti intr-o "operatiune antiterorista" efectuata in comun de catre Spania si Maroc. Operatiunea a vizat destructurarea unei retele de recrutare de combatanti pentru Statul Islamic in Siria si Irak, a anuntat Ministerul spaniol de Interne, potrivit Mediafax.

"Persoanele arestate faceau parte dintr-o retea de recrutare si trimitere de combatanti straini care urmau sa se alature organizatiei teroriste Daesh (acronimul arab al Statului Islamic)" in regiunile din Siria si Irak aflate sub controlul organizatiei extremiste, se arata intr-un comunicat al Ministerului spaniol de Interne. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro