Aproape trei sferturi din mediul de afaceri, de acord cu actiunile DNA: "Coruptia in afaceri inseamna ca ramanem in ograda noastra"

Aproape trei sferturi din mediul de afaceri, de acord cu actiunile DNA:

Fenomenul coruptiei afecteaza in mod real mediul de afaceri, iar aproape trei sferturi din agentii economici sunt de acord cu actiunile de lupta impotriva coruptiei ale DNA, o realitate exprimata de acestia dupa ce au inceput sa vada intr-un final transparenta si sansa in ceea ce inseamna licitatie publica. "Ramanem in ograda noastra" Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a realizat, ultimii doi ani consecutiv, sondaje de opinie ale caror concluzie a fost ca 65% din mediul de afaceri este de acord cu actiunile DNA, potrivit presedintelui institutiei, Mihai Daraban.

acum 73 luni (7 Mar 2017)

Fenomenul coruptiei afecteaza in mod real mediul de afaceri, iar aproape trei sferturi din agentii economici sunt de acord cu actiunile de lupta impotriva coruptiei ale DNA, o realitate exprimata de acestia dupa ce au inceput sa vada intr-un final transparenta si sansa in ceea ce inseamna licitatie publica.

Companiile considera ca practicile corupte conduc la diminuarea competitivitatii, descurajarea initiativei antreprenoriale, cresterea somajului sau lipsa increderii societatii civile in institutiile statului si in mediul economic, ceea ce afecteaza dezvoltarea generala a mediului de afaceri din tara noastra.

"Ramanem in ograda noastra"

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) a realizat, ultimii doi ani consecutiv, sondaje de opinie ale caror concluzie a fost ca 65% din mediul de afaceri este de acord cu actiunile DNA, potrivit presedintelui institutiei, Mihai Daraban. "Aceasta este realitatea exprimata de agentii economici, pentru ca au inceput sa vada transparenta si sansa in ceea ce inseamna licitatie publica", a spus el, in cadrul unui seminar privind practicile anti-coruptie din business organizat la sediul CCIR.

Marea problema in mediul de afaceri din Romania, spune Daraban, a fost accesul la licitatii publice, "celebrele caiete de sarcini pe care eu de multe ori le-am numit ". Dar trebuie sa-i creezi capitalului romanesc sansa de a accede la licitatii publice, de a exista aceasta transparenta", a mai declarat presedintele CCIR. Investitorii straini si ordonantele otravite

Potrivit presedintelui CCIR, faptul ca politicienii romani mai introduc, din cand in cand, cate o ordonanta otravita e o problema majora, pentru ca nu putem sa avem o diplomatie economica eficienta. "Mai in gluma, mai in serios, fereasca Dumnezeu sa ai un zbor mai lung dinspre America de Sud, fiind zborul atat de lung se poate schimba legislatia pana la sosire", a glum... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro