Aproape jumatate dintre cetatenii statelor in curs de dezvoltare fac plati electronice cu telefonul mobil

Aproape jumatate (47%) dintre consumatorii de pe pietele in curs de dezvoltare au folosit telefonul mobil pentru a efectua plati electronice, arata rezultatele primei editii a raportului Deloitte Global Mobile Consumer Trends 2016, dat publicitatii marti. Pe pietele emergente, 93% dintre utilizatori isi verifica telefonul la o ora sau chiar mai putin de la trezire, in timp ce 14% fac acest lucru de cel putin 100 de ori pe zi.

acum 98 luni (17 May 2016)

Aproape jumatate (47%) dintre consumatorii de pe pietele in curs de dezvoltare au folosit telefonul mobil pentru a efectua plati electronice, arata rezultatele primei editii a raportului Deloitte Global Mobile Consumer Trends 2016, dat publicitatii marti.

Pe de alta parte, aproape toti utilizatorii de telefoane inteligente isi verifica terminalele in maximum trei ore de la trezire.

Conform raportului, 78% dintre utilizatori detin un telefon inteligent, aproape 10% accesorii wearable si mai bine de jumatate sunt posesori de tablete. Totodata, la nivel de tara, Singapore are cel mai mare numar de consumatori conectati, in top aflandu-se si Polonia, urmata de SUA, Australia si Italia. In acelasi timp, pe pietele in curs de dezvoltare, aproape jumatate dintre consumatori (47%) au folosit telefonul mobil pentru a efectua plati electronice, iar 65% s-au aratat interesati de a folosi aceasta tehnologie.

'China, o piata dominata de platile in numerar, s-a evidentiat anul trecut ca una dintre tarile care au adoptat platile mobile la cumparaturile in magazine, raportand o crestere de 66% pe acest segment, in ultimul an. Pe pietele emergente, 93% dintre utilizatori isi verifica telefonul la o ora sau chiar mai putin de la trezire, in timp ce 14% fac acest lucru de cel putin 100 de ori pe zi. In acest context, cu toate ca serviciile de voce raman cel mai utilizat serviciu pentru dispozitive mobile pe pietele dezvoltate, cu o rata de 76%, acestea sunt urmate indeaproape de mesageria text (74%). In America de Nord, metoda preferata de conectare la internet ramane Wi-Fi, in timp ce Europa si Asia-Pacific prefera conexiuni mobile ca 4G.

Pentru realizarea raportului Global Mobile Consumer Trends, Deloitte a colectat informatii privind comportamentul consumatorilor, opinii si tendinte pentru o gama larga de produse si servicii mobile si wireless in regiuni si tari distincte. Rezultatele studiului ofera o perspectiva ampla a pietei mobile, cu analiz... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro