Aproape doua secole de cand omul a inventat bicicleta si, totodata, cel mai bun mijloc de transport personal

Aproape doua secole de cand omul a inventat bicicleta si, totodata, cel mai bun mijloc de transport personal

Desigur ca masina se deplaseaza mai repede, iar calul ocupa mai putin spatiu, dar bicicleta n-are nevoie de combustibil (decat de pedalare), nu ocupa mult spatiu si este mai sanatoasa pentru tine, pentru mediu si pentru trafic decat masina.

acum 101 luni (26 Jun 2015)

Un lucru este insa cert: e unul dintre cele mai practice mijloace de transport de care oamenii se bucura de aproape 200 de ani.

Desigur ca masina se deplaseaza mai repede, iar calul ocupa mai putin spatiu, dar bicicleta n-are nevoie de combustibil (decat de pedalare), nu ocupa mult spatiu si este mai sanatoasa pentru tine, pentru mediu si pentru trafic decat masina. Pana cand nu vom gasi altceva mai bun, bicicleta este cea mai eficienta si evident, mult mai ieftina.

In 1817, se pare ca baronul german Karl Drais von Sauerbronn a fost primul care a schitat ideea unui astfel de mijloc de transport si a prezentat-o la Paris, in cadrul unei expozitii. Stramosul bicicletei de astazi , denumita de baron "Draisenna" dupa numele sau, era construita integral din lemn, nu avea pedale, iar utilizatorul trebuia sa impinga cu picioarele pentru a se deplasa.

Velocipedul este un vehicul cu doua roti, precursor al bicicletei, la care roata motoare, prevazuta cu pedale, era asezata in fata si era mult mai mare decat cea din spate. Clarkson a patentat un velociped la 26 iunie 1819, dar documentele care atesta acest lucru au fost distruse de un incendiu din 1836. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro