Aproape 20 de firme IT&C pot fi listate pe bursa
Aproape 20 de companii romanesti din domeniul IT&C pot fi candidate la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti pe sistemul alternativ de tranzactionare, care va fi modificat si relansat pana la finele anului, a declarat Radu Georgescu, fondatorul grupului de firme GeCAD. In Romania, cred ca un numar de 10-20 de companii locale din domeniul IT&C pot fi candidate serioase la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti", a declarat fondatorul grupului de firme GeCAD, Radu Georgescu, citat de Mediafax.
Aproape 20 de companii romanesti din domeniul IT&C pot fi candidate la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti pe sistemul alternativ de tranzactionare, care va fi modificat si relansat pana la finele anului, a declarat Radu Georgescu, fondatorul grupului de firme GeCAD.
"Fiecare bursa are un anumit tip de investitori si, pentru a avea o listare de suuces, viitoarea companie listata trebuie sa se plieze pe specificul acestora. De asemenea, cred ca pentru a fi un succes, listarea unei coimpanii trebuie sa se faca pe bursa tarii unde vinde cel mai mult. In Romania, cred ca un numar de 10-20 de companii locale din domeniul IT&C pot fi candidate serioase la listarea pe Bursa de Valori Bucuresti", a declarat fondatorul grupului de firme GeCAD, Radu Georgescu, citat de Mediafax.
El a fost prezent miercuri la deschiderea sedintei bursiere, alaturi de directorul general al Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Ludwik Sobolewski, si presedintele Asociatie Patronale a Industriei de Software si Servicii (ANIS), Andrei Pitis. Venirea la conducerea Bursei de Valori Bucuresti a lui Ludwik Sobolewski imi da senzatia ca lucrurile se indreapta intr-o directie buna si am speranta ca vor continua in aceeasi directie.
El a adaugat ca parteneriatele semnate intre BVB si ANIS si BVB si GEA Strategy&Consulting urmaresc prezentarea bursei de valori ca posibil instrument pentru finantarea si dezvoltarea companiilor care activeaza in domeniul IT&C, dar nu numai.
"Multi proprietari de companii din domeniul IT&C nu au luat niciodata in considerare finantarea activitatii prin listarea pe bursa.
"Am proiecte care au nevoie de finantare, dar pentru mine bursa de valori din Romania nu a existat in ultimii 5-7 ani. Pentru companiile mari, bursa a fost un instrument de finantare, pentru cele mici, cum sunt cele din domeniul IT&C, nu. Daca nu au fost listari din domeniul IT&C, nu au fost atat din cauza lipsei investitorilor, cat si din cauza lipsei companiilor",... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro