Apple va renunta la parteneriatul cu Intel si isi va produce propriile procesoare pentru MacBook si iMac

Apple va renunta la parteneriatul cu Intel si isi va produce propriile procesoare pentru MacBook si iMac

In prezent, laptopurile si desktopurile produse de compania din Cupertino integreaza procesoare fabricate de Intel, insa, incepand cu 2020, aceasta situatie s-ar putea schimba.

acum 74 luni (4 Apr 2018)

In prezent, laptopurile si desktopurile produse de compania din Cupertino integreaza procesoare fabricate de Intel, insa, incepand cu 2020, aceasta situatie s-ar putea schimba. Conform unor surse din piata, Apple isi va produce propriile procesoare, pentru ca produsele sa functioneze intr-o sinergie chiar mai buna decat in prezent.

Intel a avut de suferit la bursa dupa raportul publicat de Bloomberg, acolo unde a scazut cu 9,2 procente. In plus, 5% dintre incasarile anuale ale Intel veneau chiar de la Apple, ceea ce inseamna ca pierderea producatorului de chipseturi este cu atat mai semnificativa.

De asemenea, daca va renunta la procesoarele fabricate de Intel, Apple isi va putea face propriile socoteli in ceea ce priveste calendarul lansarilor. Pana acum, compania din California trebuia sa isi planifice produsele in functie de rapiditatea cu care Intel lansa game noi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro