Apostolii lui Stalin. Secretele perfide ale nomenclaturii bolsevice din Romania, la Adevarul Live, de la 11.00

Apostolii lui Stalin. Secretele perfide ale nomenclaturii bolsevice din Romania, la Adevarul Live, de la 11.00

Coleric, oportunist, venit de la periferia societatii si a educatiei, Vasile Luca a fost unul dintre cei mai energici si mai puternici oameni politici din Romania. Iubit de femei, apreciat de intelectuali, urat de tovarasii de partid. De la tentativa esuata de suicid la idila cu Elena Lupescu si "divortul decent si elegant de monarhie".

acum 72 luni (11 Dec 2014)

Cine sunt oamenii care au adus comunismul in Romania? Secretele perfide ale nomenclaturii bolsevice din Romania

Gheorghe Gheorghiu-Dej, electricianul cu patru clase, a fost un politruc de duzina. A fost deopotriva executant si instrument in mana lui Stalin. A condus Romania mai mult de 20 de ani.

Ana Pauker, cea mai puternica femeie. Ana Pauker a fost in secretariatul Partidului Comunist (sau Muncitoresc), a condus Externele si a stat in spatele afacerilor interne din Romania. Totusi, cea mai temuta femeie, venita in Romania cu mandat de la Moscova, a avut un sfarsit derizoriu: a devenit victima propriilor politici. Coleric, oportunist, venit de la periferia societatii si a educatiei, Vasile Luca a fost unul dintre cei mai energici si mai puternici oameni politici din Romania. A sfarsit la fel de violent precum a trait: in inchisoare, parasit de cei pe care-i slujise. Iubit de femei, apreciat de intelectuali, urat de tovarasii de partid. Istoria contrafactuala inca ii face mari servicii si construieste in jurul sau o altfel de Romanie comunista, mai putin criminala. Acesta este Lucretiu Patrascanu, primul ministru comunist in guvernele postbelice, care controleaza justitia in perioada '44-'48 si nu ezita sa trimita in inchisoare liderii partidelor istorice. De la tentativa esuata de suicid la idila cu Elena Lupescu si "divortul decent si elegant de monarhie". A fost mosier, fin intelectual si apropiat al taranilor. A fost "tovarasul de drum" preferat al comunistilor romani si al lui Stalin. A girat, din postul de prim-ministru al Romaniei, instaurarea regimului comunist si politicile represive. In URSS, si-a anchetat si condamnat la moarte fostii tovarasi si fostii dusmani. A fost corifeul justitiei sovietice care a facut victime in toata Europa de Est. In Letonia si in Romania, a transpus in realitate capriciile teritoriale ale URSS. Andrei Ianuarievici Visinski e adevaratul apostol al lui Stalin, genul de misionar ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro