Apostolii lui Stalin: Avram Bunaciu, ultima instanta a raului comunist. Ministrul de Justitie care si-a interzis religia

Prima demnitate importanta a comunistului Avram Bunaciu este de acuzator public, din februarie 1945. Fostul ministru al Justitiei, Lucretiu Patrascanu, creierul din spatele actului legislativ, era convins ca "prin prezenta reprezentantilor alesi ai maselor muncitoare de la orase si sate care devin judecatori cu drept de vot hotarator in Tribunale si Curti, justitia devine intr-adevar populara", arata istoricul Florian Banu in "Instrumentalizarea justitiei de catre regimul comunist (1945-1958)" din Caietele CNSAS. LISTA LUI STALIN 1.

acum 58 luni (6 Nov 2014)

Prima demnitate importanta a comunistului Avram Bunaciu este de acuzator public, din februarie 1945. Practic, Bunaciu e un soi de procuror al Tribunalului Poporului, instanta infiintata de comunisti pentru a-i judeca pe "criminalii de razboi" .

25 februarie 1948. Fostul ministru al Justitiei, Lucretiu Patrascanu, creierul din spatele actului legislativ, era convins ca "prin prezenta reprezentantilor alesi ai maselor muncitoare de la orase si sate care devin judecatori cu drept de vot hotarator in Tribunale si Curti, justitia devine intr-adevar populara", arata istoricul Florian Banu in "Instrumentalizarea justitiei de catre regimul comunist (1945-1958)" din Caietele CNSAS. Noul ministru al Justitiei, Avram Bunaciu: "Judecatorii populari alesi de obstiile satesti, de organizatiile sindicale profesionale constituie o garantie pentru justitiabili ca pricinile lor vor fi solutionate corect", este citat comunistul in "Scanteia" din 3 martie 1948, la doua zile dupa intrarea in vigoare a legii.

3. Cei mai multi istorici explica rolul nefast al asesorilor: fara vreun criteriu de selectie, oamenii aveau ca unica sarcina sa incuviinteze condamnarile prestabilite in legatura cu care erau instiintati, de multe ori, inainte de inceperea procesului.

Acest articol este un ciot.

Click pe imagine pentru a o mari!

LISTA LUI STALIN

1. Ana Pauker

2. Vasile Luca

3. Gheorghe Gheorghiu-Dej

4. Stefan Foris

5. Emil Bodnaras

6. Constantin Parvulescu

7. Iosif Ranghet

8. Andrei Ianuarievici Visinski

9. Petru Groza

10. Lucretiu Patrascanu

11. Avram Bunaciu

12. Constantin Doncea

13. Iosif Chisinevschi

14. Miron Constantinescu

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro