Apocalipsa radioactiva: Cum a aflat Ceausescu adevarul despre Cernobal | VIDEO

Apocalipsa radioactiva: Cum a aflat Ceausescu adevarul despre Cernobal | VIDEO

In cursul unei incercari la putere scazuta, ceruta de autoritatea centrala de la Moscova, reactorul numarul 4 al centralei ucrainene de la Cernobal (110 km nord de Kiev) a atins in cateva secunde o putere de 100 de ori valoarea nominala.

acum 77 luni (24 Apr 2016)

"Nu trebuie sa asteptam, sa urmarim din ce directie va bate vantul si sa vedem daca va duce la altii radiatiile sau le va opri la noi. Solutia este sa inlaturam din Europa cat mai repede armele nucleare!"...

Astfel se exprima Ceausescu, in mai 1986, in cadrul cuvantarii rostite la Adunarea solemna organizata cu prilejul aniversarii a 65 de ani de la faurirea PCR, Nicolae Ceausescu.

A distrus vietile a milioane de oameni. Iar romanii care isi amintesc acea perioada nu uita usor faptul ca, in apropierea tarii noastre s-a petrecut cel mai mare dezastru nuclear produs in istoria omenirii. Este vorba despre accidentul nuclear de la Cernobal, produs in anul 1986. Radiatiile au fost de 400 de ori mai puternice decat cele eliberate in cazul bombei de la Hiroshima. Totul s-a petrecut la 26 aprilie 1986, ora locala 1:22 minute si 44 de secunde. In cursul unei incercari la putere scazuta, ceruta de autoritatea centrala de la Moscova, reactorul numarul 4 al centralei ucrainene de la Cernobal (110 km nord de Kiev) a atins in cateva secunde o putere de 100 de ori valoarea nominala.

+George Friedman, analist american: "Marea slabiciune a Romaniei este ca are prea ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro