Apelul disperat al familiei Aurei Ion, la 4 ani de la accidentul aviatic din Apuseni: "Se prefac ca fac o expertiza, in realitate se ascunde mizeria"

Apelul disperat al familiei Aurei Ion, la 4 ani de la accidentul aviatic din Apuseni:

Au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfanta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Se cereau informatii de la Centrul Moscova, in timp ce Ministerul Apararii avea forta necesara si suficienta sa intervina, sa localizeze si sa ii salveze, timpul de interventie, indiferent de conditiile meteorologice, fiind de 1 ora si 38 minute si s-ar fi ajuns cu elicopterul IAR-330 PUMA SOCAT care, totodata, facea si localizarea aeronavei prabusite, asa cum rezulta din ceea ce ne-a comunicat, noua familiei - intrucat in ancheta nu s-a dorit acest raspuns, Statul Major al Fortelor Aeriene.

acum 78 luni (12 Jan 2018)

Aeronava Britten Norman Islander BN 2A-27, singura de acest tip ce se mai afla in dotarea Scolii Superioare de Aviatie Civila, s-a prabusit pe muntele Petreasa din Muntii Apuseni, la peste 1.400 de metri altitudine, intr-o padure de la limita dintre judetele Alba si Cluj. Au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si medicii Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Spitalul Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sfanta Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor. Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care suferise un accident vascular cerebral. Femeia care urma sa primeasca ficatul de la donatorul din Oradea a decedat ulterior.

Ancheta derulata de autoritatile din domeniul transporturilor aeriene a relevat vinovatia pilotului Adrian Iovan, care ar fi ignorat avertizarile meteorologice si s-a aventurat cu aeronava peste zona Muntilor Apuseni. Tot atunci a fost deschis si un dosar penal in legatura cu modul de interventie al autoritatilor statului in gasirea avionului prabusit si a victimelor accidentului, catalogat de opinia publica ca fiind un esec total. Primii care au ajuns la aeronava au fost trei moti din Horea, dupa mai bine de cinci ore, care au transmis ulterior autoritatilor locul unde este avionul. Se face o paralela cu cazul politistului acuzat de pedofilie si se sustine ca "suntem una dintre aceste familii ce traim in fiecare zi, in fiecare clipa, pe pielea noastra, emanatia abuzurilor". AURA ION SCRISOARE DESCHISA ADRESATA DOMNULUI PRIM-MINISTRU MIHAI TUDOSE STIMATE DOMNULE PRIM-MINISTRU Ne-ati indemnat sa ne punem in situatia in care familiile noastre patesc un caz similar cu cel al copiilor abuzati de un om ce, se presupune ca, vegheaza la respectarea legilor, ca el insusi, prin activitatea lui profesionala, reprezinta legea. Zi de zi, sistemul acesta putrezit, corodat de interese, in loc sa pedepseasca abuzu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro