Apel umanitar pentru George, un bebelus nenorocit in spitalele din Romania: "As fi nascut in strainatate, sa-l scap de tot chinul"

Apel umanitar pentru George, un bebelus nenorocit in spitalele din Romania:

Adina Turculet, o profesoara de engleza din Falciu, judetul Vaslui, si-a implinit visul de a deveni mama la 30 de ani. In Romania se folosesc tehnici invechite, ce nu mai sunt folosite in strainatate de peste 20 de ani, cu riscuri mari de aparitie a cancerului sau de respingere a operatiei. Cu fiecare zi de amanare a interventiei de refacere a esofagului, sansele bebelusului de a duce o viata normala se atenueaza. "A inceput Iadul" George-Bogdan s-a nascut in prima zi de aprilie la numai 37 de saptamani si 2.350 grame. Un grup de oameni generosi canta de Craciun pentru a-i ajuta pe copiii bolnavi de leucemie

acum 63 luni (23 Dec 2014)

Adina Turculet, o profesoara de engleza din Falciu, judetul Vaslui, si-a implinit visul de a deveni mama la 30 de ani. Bucuria maternitatii este dublata de chin. Baietelul ei nu a putut fi alaptat niciodata la san, fiind alimentat din primele zile de viata printr-o sonda plantata direct in stomacel.

Un bebelus foarte dorit, care a venit pe lume cand parea ca minunea nu o sa se mai intample, risca sa ramana infirm pe viata din pricina sistemului sanitar depasit. George -Bogdan Turculet s-a nascut la maternitatea din Barlad, judetul Vaslui, cu o malformatie congenitala: atrezie esofagiana (o intrerupere a esofagului, in cazul lui e de 3 cm). In Romania se folosesc tehnici invechite, ce nu mai sunt folosite in strainatate de peste 20 de ani, cu riscuri mari de aparitie a cancerului sau de respingere a operatiei. Cu fiecare zi de amanare a interventiei de refacere a esofagului, sansele bebelusului de a duce o viata normala se atenueaza.

"A inceput Iadul"

George-Bogdan s-a nascut in prima zi de aprilie la numai 37 de saptamani si 2.350 grame. Atunci s-a spulberat fericirea parintilor care l-au dorit atat de mult. Am facut toate investigatiile cerute de medic.

Restul problemelor de sanatate au aparut dupa fiecare internare in spital. A suferit trei operatii chirurgicale si doua interventii pentru tuburi de dren la plaman, plus inlocuirea sondelor.

Alimentat prin sonda

Malformatia de care suferea nou-nascutul a fost diagnosticata abia la o zi dupa nastere. Imediat a fost transferat la Spitalul "Sfanta Maria" Iasi si a intrat direct in sala de operatie. Practic, tot laptele pe care il sugea bebelusul nu ajungea in stomac ci se intorcea in gurita si trebuia pusa o sonda de urgenta prin care sa fie alimentat. Atunci s-a impus montarea unei sonde de urgenta. Spitalul nu avea in stoc sonde pentru nou-nascuti si i-a fost montata una pentru... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro