Apel pentru suporterii englezi

Autoritatile franceze au procedat deja la 116 arestari pentru violenta, care au condus la trei expulzari de pe teritoriul Frantei de la debutul Campionatului European de fotbal 2016, a anuntat Ministerul de Interne, citat de AFP.

acum 37 luni (14 Jun 2016)

Starul Angliei Wayne Rooney si selectionerul sau Roy Hodgson le-au cerut, ieri, intr-un mesaj video, fanilor echipei sa se comporte bine, in timp ce echipa nationala este amenintata cu descalificarea de la EURO 2016, in cazul unor noi incidente in care sunt implicati suporterii englezi. "Va cer sa stati departe de necazuri", le-a cerut la randul sau Hodgson. Intr-un video postat pe retelele de socializare, selectionerul s-a declarat "foarte ingrijorat in legatura cu amenintarea excluderii si posibilele sanctiuni care ar putea afecta echipa Angliei".

UEFA, care gestioneaza EURO 2016, a amenintat Anglia si Rusia cu excluderea de la turneu "in cazul unor noi violente" ale suporterilor lor, dupa violentele incidente de sambata de la Marsilia, dinaintea si dupa meciul Anglia-Rusia (1-1). Aceste incidente au facut 35 de raniti, dintre care un suporter englez se afla intre viata si moarte. Autoritatile franceze au procedat deja la 116 arestari pentru violenta, care au condus la trei expulzari de pe teritoriul Frantei de la debutul Campionatului European de fotbal 2016, a anuntat Ministerul de Interne, citat de AFP.

Incepand de vineri, politistii francezi "au procedat la 116 retineri, dintre care 63 de persoane au fost incarcerate", conform unui comunicat al ministerului. Aceeasi sursa a precizat ca "trei expulzari de pe teritoriul Frantei a unor suporteri violenti au fost deja pronuntate, iar cinci interdictii de intrare in Franta au fost aplicate impotriva unor indivizi straini cu posibil risc de tulburare a ordinii publice". Ministerul de Interne a asigurat ca "aceste actiuni de securizare vor continua pe tot parcursul competitiei". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro