Apel catre iubitorii de iarna: "Hai afara la zapada"

"Sa iesim afara la joaca, sa folosim zapada ca material de constructie, sa strangem laolalta oameni mari si mici, sa cream experiente de neuitat prin care sa recuperam spatiul public si sa ni-l asumam in moduri creative.

acum 69 luni (3 Mar 2018)

"Eschimosii aveau 52 de nume pentru zapada, atat de importanta era pentru ei. Hai sa ne rostogolim prin nameti, sa ne jucam si sa facem lucruri din omat, un material atat de delicat si de versatil".

Alaturi de participanti, organizatorii au planuit: crearea unui labirint sau un traseu prin zapada, inventarea de jocuri, construirea de cazemate, de oameni de zapada si ingeri, sau trageri la tinta cu bulgari. De asemenea, participantii se vor putea da cu sania, vor putea construi impreuna "mobilier confortabil din zapada" si un igloo, si vor putea participa la "olimpiada de vara in zapada: cursa de 100 m, saritura in lungime, cursa cu troiene, volei pe gheata samd". Acestia ii sfatuiesc pe cei care doresc sa vina la "Snow Delivery" sa se echipeze cu haine calduroase, caciuli, manusi impermeabile, pantaloni de fas, si, daca au posibilitatea, sa aduca lopeti, nasturi, morcovi, decoratiuni, saniute, saci de dat pe derdelus, sau apa, ceai la termos, turta dulce, bomboane, ciocolata. "Sa iesim afara la joaca, sa folosim zapada ca material de constructie, sa strangem laolalta oameni mari si mici, sa cream experiente de neuitat prin care sa recuperam spatiul public si sa ni-l asumam in moduri creative. In urma acestui proiect pilot vom schita un kit modular care poate fi replicat in locuri diverse (in spatele blocului, in parc, pe strazi inchise traficului), in orice alta comunitate si spatiu -- zapada sa fie!" ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro