Aparatorii lui Valcov nu mai vor jurnalisti in sala, la procesul "Spaga II". Martorii incep sa sufere de amnezie

Aparatorii lui Valcov nu mai vor jurnalisti in sala, la procesul

La termenul din 26 octombrie 2016 al dosarului in care Valcov este cercetat pentru luare de mita (al doilea trimis in judecata), omul de afaceri Sorin Paduraru, cel care a derulat contractual de reabilitare a centrului istoric din Slatina, facand in acest sens anul trecut mai multe denunturi, au fost citati pentru audieri urmatorii martori: Barbulescu Daniel, Paduraru Sorin, Barbu Adi Florinel, Natalia Paduraru, Minel Prina si Langa Bogdan Gratian (singurul care nu s-a prezentat, motiv pentru care la urmatorul termen va fi adus cu mandat). A povestit in schimb ca veneau cu plicuri Lucian Susala si Langa Bogdan, dar si ca, in situatii exceptionale, facea el insusi serviciul de a pune acolo banii, mentionand in acest sens o situatie in care ar fi primit de la Prina "un rucsac de culoare neagra, pe care l-am depozitat de asemenea in seif". Minel Prina: "Nu era o chimie prea buna intre mine si Paduraru" Daca in declaratiile lui Paduraru Prina apare mai in fiecare fraza, la randul sau Minel Prina tine sa precizeze ca "nu era o chimie prea buna intre mine si Paduraru", prin urmare nu poate spune cu certitudine daca acel comision de 10% pentru derularea fara probleme a contractului vizand reabilitarea centrului istoric i l-a solicitat personal sau prin intermediari.

acum 93 luni (26 Oct 2016)

La termenul din 26 octombrie 2016 al dosarului in care Valcov este cercetat pentru luare de mita (al doilea trimis in judecata), omul de afaceri Sorin Paduraru, cel care a derulat contractual de reabilitare a centrului istoric din Slatina, facand in acest sens anul trecut mai multe denunturi, au fost citati pentru audieri urmatorii martori: Barbulescu Daniel, Paduraru Sorin, Barbu Adi Florinel, Natalia Paduraru, Minel Prina si Langa Bogdan Gratian (singurul care nu s-a prezentat, motiv pentru care la urmatorul termen va fi adus cu mandat). Inainte, insa, ca audierea acestora sa inceapa avocatul Lucia Furtuna a solicitat presedintelui de sedinta sa declare aceasta sedinta, dar si urmatoarele, nepublice, motivand ca martorii ar putea fi retinuti in declaratii, la gandul ca marturia lor poate fi redata in presa. "Celelalte persoane vor fi influentate intr-un fel sau altul", a motivat Furtuna, suspectand ca jurnalistii n-ar fi respectat interdictia de a inregistra audio declaratiile de martor de la termenul precedent. Nu de aceeasi parere au fost procurorul si judecatorul, motiv pentru care in continuare la procesul in care Darius Valcov este judecat pentru luare de mita (aproape 1 milion euro, sub forma unor comisioane din contractele incheiate cu doua firme care au derulat lucrari in Slatina) poate participa orice persoana interesata.

Desi programata sa inceapa la 9,00, sedinta a inceput o ora mai tarziu, zeci de minute cei citati fiind obligati sa poarte conversatii de tot felul intre ei, cei care nu au interdictii, sau cu jurnalistii, cu avocatii etc.

Daniel Barbulescu: "Din discutiile la care am asistat am inteles ca asociati la hotel erau Valcov, Prina, Ghenciu si Ramba"

Primul martor audiat la termenul de astazi a fost finul fostului primar, senator si ministru al Finantelor Darius Valcov, deputatul Daniel Barbulescu, pastratorul, o vreme, al seifului descoperit la perchezitii. Judecat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro