Apa este cel mai important nutrient. Cand trebuie sa bei mai multa apa

Apa este cel mai important nutrient. Cand trebuie sa bei mai multa apa

In mod obisnuit insa recomendarea este de a bea intre 8-10 pahare de apa de 250 de mililitri pe zi. Sfaturi pentru consumul de apa Daca urmezi o dieta, apa bauta cu jumatate inainte de masa reduce pofta de mancare.

acum 69 luni (5 Jun 2018)

Apa este solventul de baza pentru toate produsele de digestie, ea regleaza temperatura corpului si tot cu ajutorul ei sunt eliminate deseurile.

Cantitatea de apa pe care o pierdem este conditionata de clima, situatii si indivizi, prin urmare nu exista o doza specifica. In mod obisnuit insa recomendarea este de a bea intre 8-10 pahare de apa de 250 de mililitri pe zi.

Femeile care alapteaza au o nevoie mai crescuta de apa, din cauza cantitatilor secretate prin lapte, in timp ce persoanele mai in varsta tind sa nu mai simta nevoia de a bea apa.

Oricat ar parea de bizar, un aport exagerat de apa intr-un timp foarte scurt - cinci litri in circa o ora ar putea fi periculos pentru un adult si ar putea ucide un copil.

Sfaturi pentru consumul de apa

Daca urmezi o dieta, apa bauta cu jumatate inainte de masa reduce pofta de mancare.

Indicatia este de a bea mai multa apa atunci can iei medicamente care pot irita stomacul, ca de pilda aspirina, ibuprofenul sau antibioticele.

Pentru a calcula cu aproximatie de cati litri de apa are nevoie organismul uman in fiecare zi, se imparte numarul de kilograme la 32. Adica: o persoana care cantareste sa spunem 84 de kilograme are nevoie sa bea in fiecare zi 2,6 litri de apa, in timp ce una care cantareste 66 de kilograme, doi litri. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro