Apa de la robinet contaminata cu plastic

Apa de la robinet contaminata cu plastic

Ulterior, ele ajung in panza freatica si apoi in sistemul de apa potabila unde nu sunt filtrate, se arata in studiu, care a evidentiat ca miliarde de oameni din intreaga lume beau apa de la robinet contaminata, punandu-si astfel sanatatea in pericol.

acum 37 luni (6 Sep 2017)

Ulterior, ele ajung in panza freatica si apoi in sistemul de apa potabila unde nu sunt filtrate, se arata in studiu, care a evidentiat ca miliarde de oameni din intreaga lume beau apa de la robinet contaminata, punandu-si astfel sanatatea in pericol. Potrivit studiului citat, 83% din esantioanele colectate din zeci de tari au aratat diferite semne de poluare. De departe, insa, cea mai mare rata de contaminare exista in Statele Unite ale Americii, de 94%. Daca in SUA numarul mediu de fibre de plastic gasite in 500 de mililitri de plastic este de 4,8, in Europa acesta ajunge la 1,9. Acestia sustin ca, cel putin in Capitala, apa de la robinet este buna pentru consum.

Medicul Corina Zugravu a aratat, pentru "Adevarul", ca apa de la reteaua din Bucuresti este foarte sigura pentru consum. "Apa de la robinet este foarte buna, pentru ca este testata la fiecare 12 ore, fiind considerata o problema de siguranta nationala. Parintii ar trebui sa fiarba apa, indiferent ca o iau de la robinet sau de la PET. In cazul adultilor, o apa care contine mai mult calciu este benefica pentru cei care au lipsa de calciu si poate fi nociva pentru cei care au mai mult calciu in organism trezindu-se, astfel, cu pietre la rinichi", a completat Sorin Mierlea, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Consumatorilor. Printre acestea se gasesc si bacterii banale, fara influenta asupra organismului, dar si bacili coli, care care in proportie mai mare indica contaminarea apei cu ape de la canalizare. Apa nepotabila in jurul Bucurestiului In luna aprilie, Directia de Sanatate Publica Ilfov a emis o alerta, valabila pentru mai multe localitati din jurul Bucurestiului, unde calitatea apei era pusa la indoiala astfel ca populatia a fost sfatuita sa foloseasca apa strict in scop igienic. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro