Apa de "aur" din Amara. Refacerea retelei a costat 3 milioane de euro, dar apa nu este potabila

Apa de

Constructia retelei de apa a orasului Amara a inceput in anul 2008, data la care autoritatile locale au reusit sa acceseze 3 milioane de euro pentru a le furniza cetatenilor apa de calitate. Risca sa ramana fara autorizatie Intre timp, reteaua de apa publica a orasului Amara risca sa ramana fara autorizatia sanitara de functionare din cauza problemelor de potabilitate pe care lichidul vital care curge la robinetele celor 8.000 de locuitori le are.

acum 81 luni (14 Mar 2017)

Constructia retelei de apa a orasului Amara a inceput in anul 2008, data la care autoritatile locale au reusit sa acceseze 3 milioane de euro pentru a le furniza cetatenilor apa de calitate. Fondurile au fost utilizate si pentru realizarea a cinci puturi forate la adancimea de 100 de metri, amenajarea unei retele de canalizare si constructia unei statii de epurare, dotata cu aparatura UV ( n.red.

Risca sa ramana fara autorizatie

Intre timp, reteaua de apa publica a orasului Amara risca sa ramana fara autorizatia sanitara de functionare din cauza problemelor de potabilitate pe care lichidul vital care curge la robinetele celor 8.000 de locuitori le are. Cu sase luni in urma, expertii din cadrul Institutului National de Sanatate Publica au constatat faptul ca probele de apa extrase din reteaua de la Amara inregistrau depasiri de patru ori mai mari decat limita admisa pentru parametrii amoniu, nitrati, plumb, cadmiu si trihalometani.

Din cauza problemelor de potabilitate, Primaria Amara risca sa ramana fara autorizatia sanitara de functionare a retelei de apa a orasului.

"Eu nu pot sa beau apa"

Cei mai afectati de aceasta situatie sunt cetatenii din oras, care declara faptul ca sunt nevoiti sa cumpere apa plata de la magazin pentru ca cea de la robinet nu este buna. Oamenii se plang de faptul ca s-au saturat sa cheltuie bani atat pentru facturile la apa, cat si pentru cea cumparata de la magazinele din oras.

Cititi si:

Firma de textile Alison Hayes isi inchide liniile de productie din Urziceni. 350 de persoane urmeaza sa ramana fara locuri de munca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro