Anxietatea la copii: semnele prin care poate fi recunoscuta

Anxietatea la copii: semnele prin care poate fi recunoscuta

In multe privinte, anxietatea are efecte similare atat la adulti, cat si la copii: oricine are senzatie de anxietate poate sa se simta nervos, agitat, timid sau obosit. "Nu ma lasa" Daca copilul nu doreste niciodata sa ramana singur, chiar si pentru o scurta perioada de timp, poate fi semnul existentei anxietatii sau fricii de separare.

acum 78 luni (9 Jan 2018)

In multe privinte, anxietatea are efecte similare atat la adulti, cat si la copii: oricine are senzatie de anxietate poate sa se simta nervos, agitat, timid sau obosit.

Conform specialistilor, parintii isi pot da seama daca cei mici sufera de tulburpari de anxietate din cuvintele acestora.

Daca copilul incepe sa-si exprime prea mult indoiala de sine, este mai bine sa va pastrati ochii deschisi pentru alte semne ale anxietatii. "Sunt obosit"

O explicatie a oboselii sau tulburarilor de somn ar putea fi anxietatea. "Am dureri de cap"

Refuzul copilului de a merge la scoala ar putea indica ceva mai profund decat lipsa de chef. Daca cei mici folosesc astfel de scuze, nu va grabiti sa-i catalogati niste elevi lenesi, ar putea fi vorba de anxietate. "Imi pare rau"

Daca auzi copilul cerandu-si scuze de multe ori, chiar si atunci cand nu este vina lui, nu te grabi sa crezi ca in spatele acestui gest este educatia buna.

Daca cei mici evita in mod repetat si cele mai minime interactiuni sociale, ar putea suferi de o anxietate sociala severa, spun specialistii. "Vreau sa plec acasa"

In timp ce petrecerile pentru copii pot fi inconfortabile pentru oricine atunci cand dureaza prea mult timp, ele pot fi considerate deosebit de ingrijoratoare pentru copiii cu anxietate. "Nu ma lasa"

Daca copilul nu doreste niciodata sa ramana singur, chiar si pentru o scurta perioada de timp, poate fi semnul existentei anxietatii sau fricii de separare.

Exista o diferenta intre frica de intuneric si momentele in care cei mici sunt coplesiti de gandurile negre cu privire la ce s-ar putea intampla in timp ce lumina este stinsa. "Corpul meu este incomod"

In astfel de situatii, specialistii spun ca cei mici s-ar putea confrunta cu probleme ale dezechilibrului emotional. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro