Anuntul facut de procurori in cazul mortii lui Prince, dupa doi ani de investigatii

Anuntul facut de procurori in cazul mortii lui Prince, dupa doi ani de investigatii

Cantaretul a murit la varsta de 57 de ani pe 21 aprilie 2016, victima unei supradoze de fentanil, un analgezic de 50 de ori mai puternic decat heroina, pe care l-a ingerat din greseala, crezand ca este un medicament contra durerii. "Nu avem suficiente probe pentru a acuza pe cineva de crima in legatura cu moartea lui Prince", a declarat Mark Metz, procuror din Carver County, intr-o conferinta de presa, dupa doi ani de investigatii, potrivit Reuters, citat de News.ro.

acum 73 luni (20 Apr 2018)

Cantaretul a murit la varsta de 57 de ani pe 21 aprilie 2016, victima unei supradoze de fentanil, un analgezic de 50 de ori mai puternic decat heroina, pe care l-a ingerat din greseala, crezand ca este un medicament contra durerii. "Nu avem suficiente probe pentru a acuza pe cineva de crima in legatura cu moartea lui Prince", a declarat Mark Metz, procuror din Carver County, intr-o conferinta de presa, dupa doi ani de investigatii, potrivit Reuters, citat de News.ro. Procurorul a precizat ca nu exista dovezi ca Prince ar fi luat cu buna stiinta fentanil si ca medicul nu i-a prescris un astfel de medicament. Anchetatorii au gasit dovezi ca Prince suferea de dureri severe de mai multi ani si au gasit in locuinta lui sute de analgezice. Acestia au luat informatii din calculatorul lui Prince, de pe telefonul mobil si din marturiile prietenilor si colaboratorilor. Un raport toxicologic confidential intocmit dupa autopsia cantaretului Prince, obtinut de Associated Press, arata ca artistul avea, potrivit mai multor experti, "o concentratie extrem de mare de fentanil" in organism la momentul decesului sau. Cantitatea gasita in sangele lui este extrem de ridicata chiar si pentru un posibil pacient cu dureri cronice, aflat pe tratament cu fentanil", a spus dr. Astfel, concentratia de fentanil din sangele lui Prince a fost de 67,8 micrograme/litru, in conditiile in care s-au inregistrat decese si la doze cuprinse intre 3 si 58 de micrograme/litru. Nicio reteta pe numele lui Prince

Documentele judiciare nu ofera nicio dovada despre sursa de provenienta a medicamentului fentanil care a cauzat decesul starului pop la varsta de 57 de ani si nici despre persoana care ar fi putut sa ii furnizeze artistului acel medicament.

Singurul doctor care a recunoscut ca i-a prescris starului medicamente este Michael Todd Schulenberg, cel care l-a tratat pe Prince de doua ori inaintea mortii sale.

Prince, unul dintre cei mai invent... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro