Anunt EXPLOZIV. NOUA DACIA va costa sub 5.000 euro si va avea o versiune SUV

Anunt EXPLOZIV. NOUA DACIA va costa sub 5.000 euro si va avea o versiune SUV

Potrivit unei surse din interiorul grupului Renault citate de Agerpres, incepand din 2015, dupa ce va incepe sa fie comercializata in India, noua masina va ajunge si pe pietele din America de Sud si Europa sub marca romaneasca Dacia. Aceasta gama de masini ieftine vor fi fabricate mai intai la uzina Renault de la Chennai, India, unde va fi comercializata incepand de anul urmator.

acum 118 luni (1 Sep 2014)

Potrivit unei surse din interiorul grupului Renault citate de Agerpres, incepand din 2015, dupa ce va incepe sa fie comercializata in India, noua masina va ajunge si pe pietele din America de Sud si Europa sub marca romaneasca Dacia. Aceasta gama de masini ieftine vor fi fabricate mai intai la uzina Renault de la Chennai, India, unde va fi comercializata incepand de anul urmator. Ulterior, masina va fi produsa si vanduta si in America de Sud si "ar urma sa ajunga si in Europa unde va fi produsa la o uzina mai apropiata", a mai spus sursa. In plus, in pofida dezmintirilor oficiale venite de la Renault in Europa aceasta gama de "mini-Logan" va fi vanduta sub marca romaneasca Dacia.

Centrul de inginerie al aliantei Renault-Nissan de la Chennai, infiintat 2007, este responsabil de noul model, aflat in curs de dezvoltare in cel mai strict secret. Daca la inceput centrul avea 1.000 de angajati in prezent a ajuns la 4.500 de angajati. "In 2014 am trecut la o noua faza, acea de a participa la elaborarea de produs, de al dezvolta in intregime. Prima Dacia Logan a fost comercializat in luna septembrie 2004, iar succesul acestui vehicul simplu si economic a fost imediat, ceea ce a obligat conducerea Renault sa-l comercializeze si in Europa Occidentala, piata care nu era avut in vedere initial pentru acest model.

In prezent, Renault produce modelele din gama "Entry" la uzina de la Pitesti, dar si la Togliatti (Rusia), Curitiba (Brazilia), Medellin (Columbia), Chennai (India). Dupa Logan (berlina, break, furgoneta si pick-up), Sandero si modelul 4x4 Duster, in prezent cel mai bine vandut automobil al grupului Renault, au aparut si monospatiul Lodgy si furgoneta Dokker insa aceste ultimele doua modele nu s-au bucurat de succesul scontat.

Vandute in Europa si in spatiul mediteranean sub marca romaneasca Dacia si in restul lumii sub marca Renault, modelele "Entry" au trecut in 2013 pragul de un milion de exemplare vandute. ... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro