Anumite zone din creier dorm chiar si atunci cand suntem treji. Care sunt consecintele si de ce se intampla asta

Anumite zone din creier dorm chiar si atunci cand suntem treji. Care sunt consecintele si de ce se intampla asta

Acest lucru ar putea fi o explicatie pentru faptul ca, uneori, pierdem din vedere lucruri evidente, chiar si atunci cand incercam sa ne concentram, a explicat Tatiana Engel, coorodonatoarea studiului publicat de revista "Science".

acum 46 luni (4 Dec 2016)

Acest lucru ar putea fi o explicatie pentru faptul ca, uneori, pierdem din vedere lucruri evidente, chiar si atunci cand incercam sa ne concentram, a explicat Tatiana Engel, coorodonatoarea studiului publicat de revista "Science". Cercetarea specialistilor de la Stanford arata ca acest lucru se intampla si atunci cand suntem treji, un lucru greu de identificat pana acum deoarece, in timpul zilei aceste unde nu se manifesta in tot creierul, asa cum se intampla noaptea, in timpul somnului. "E ca si cum mici portiuni ale creierului adorm si se trezesc in mod continuu si independent", se arata in studiul citat de agerpres.ro.

Pentru a ajunge la aceste concluzii, oamenii de stiinta au studiat o zona din creierul maimutelor responsabila de detectarea schimbarilor din campul vizual. Ei au observat ca atunci cand maimutele nu erau dresate sa fie atente la un anumit stimul din campul vizual, zona din creier responsabila de aceasta parea "adormita", iar animalele aveau mai putine sanse de a percepe schimbarea si de a obtine astfel o recompensa. Insa, cercetatorii au aflat ca si atunci cand maimutele erau atente la lumea vizuala pentru a anticipa o schimbare neuronii continuau sa oscileze intre fazele "pornit" si "oprit".

Cercetatorii subliniaza ca mintile noastre sunt evident mai eficiente cand neuronii sunt porniti, insa creierul continua sa ii opreasca, ciclu care are loc incontinuu fiind o forma a creierului de a economisi energie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro