Anul scolar debuteaza cu putine noutati si multe probleme vechi

Anul scolar debuteaza cu putine noutati si multe probleme vechi

"Era mai bine daca aveam vacanta de vara mai lunga", crede o alta eleva, insa in cele din urma, chestiunea a fost transata intr-un grup de mamici: "Sa lase vacanta de iarna de trei saptamani ca nu te pui cu vremea, dar sa incheie mai repede anul scolar ca in iunie copiii nici nu pot sta in clasa de caldura". Sunt 3.400 de cladiri, nu unitati de invatamant, care nu au autorizatie sanitara de functionare si sunt alte 675 de cladiri in curs de obtinere a acestei autorizatii de functionare", a aratat si ministrul Educatiei.

acum 60 luni (15 Sep 2015)

Elevii s-au intors la scoala, ieri, intampinati in noul an de cateva schimbari, dar si de multe probleme vechi ale sistemului. Mai exact, vacanta de iarna s-a marit de la doua la trei saptamani, modificand intrega structura a anului scolar. Pe de alta parte, 4% din copii invata in scoli fara autorizatie, in timp ce 3.500 de profesori n-au pregatirea necesara pentru a intra la clasa.

Vestea prelungirii vacantei de iarna pana pe 10 ianuarie i-a bucurat deopotriva pe elevii, parintii si profesorii care au participat luni la ceremonia de deschidere a noului an scolar, de la Liceul Teoretic "Dante Aligheri", din Capitala, unde a fost prezent si ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu. Foarte tare, ma apuc de scoala de soferi atunci", a comentat un tanar care statea de vorba cu colegii pe care tocmai ii reintalnise dupa trei luni de vacanta.

"Era mai bine daca aveam vacanta de vara mai lunga", crede o alta eleva, insa in cele din urma, chestiunea a fost transata intr-un grup de mamici: "Sa lase vacanta de iarna de trei saptamani ca nu te pui cu vremea, dar sa incheie mai repede anul scolar ca in iunie copiii nici nu pot sta in clasa de caldura".

"61% din parinti n-au agreat sa inceapa scoala mai devreme asa ca am decis ca scoala sa inceapa in 15 septembrie, facand posibil sa indeplinim o alta solicitare, de a nu reveni la scoala imediat dupa sarbatorile de iarna", a explicat elevilor si ministrul Educatiei Sorin Cimpeanu.

Pe langa prelungirea vacantei de iarna, pe elevi ii asteapta in noul an scolar si patru noi optionale: "Joc si miscare" la clasele pregatitoare, I si a II-a, "Educatie pentru prevenirea riscului rutier" in invatamantul primar si "Educatie pentru dezvoltare" si "Educatie pentru drepturile de proprietate intelectuala", la liceu. Scoli fara autorizatii si profesori calificati

Chiar daca liceul care i-a gazduit pe oficialii din sistemul de inv... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro