Antreprenorul american care-si incepe ziua cu o omleta si un "Hai sa vedem cine a murit astazi!"

Antreprenorul american care-si incepe ziua cu o omleta si un

"Sotia mea, si e de inteles, crede ca e morbid sa imi incep ziua cu o omleta si un ", povesteste el celor adunati sa-i asculte prelegerea la TEDx New York, in ianuarie 2017. La inceputul prelegerii sale aminteste de Joseph Keller, un matematician de la Universitatea Standford de care nu au auzit multi.

acum 74 luni (10 Feb 2018)

"Sotia mea, si e de inteles, crede ca e morbid sa imi incep ziua cu o omleta si un ", povesteste el celor adunati sa-i asculte prelegerea la TEDx New York, in ianuarie 2017.

La inceputul prelegerii sale aminteste de Joseph Keller, un matematician de la Universitatea Standford de care nu au auzit multi. Acesta se intreba de ce se leagana parul prins in coada al femeilor care alearga si, fiind matematician, s-a apucat sa calculeze ca sa gaseasca o explicatie. "Ceea ce va imaginati ca e un spatiu premium pentru un astfel de ziar", adauga antreprenorul american. "Am inceput sa ne gandim: cum ar fi sa avem o oglinda a necrologurilor din New York Times? Ar fi lectii despre cum sa iti ajunga necrologul publicat, chiar daca nu vei mai fi aici sa te bucuri de el? 2.000 de editoriale, necrologuri neplatite intr-o perioada de 20 de luni, intre 2015 si 2016. Ce au aceste 2.000 de morti, sau mai degraba vieti, sa ne invete?", adauga el. Citind si analizand necroloagele, a observat ca varsta medie la care oamenii au parte de reusita in viata este 37 de ani. Exercitiul a fost o marturie fascinanta a acestui caleidoscop ce este viata, si mai fascinant e faptul ca majoritatea coplesitoare a necrologurilor erau ale unor oameni faimosi si necunoscuti care se pare ca au facut lucruri extraordinare. Deci intrebati-va, in viata de zi cu zi: Cum imi folosesc eu talentul ca sa ajut societatea? Pentru ca lectia cea mai importanta este ca daca mai multi oameni si-ar trai viata incercand sa fie faimosi prin moarte, lumea ar fi un loc mult mai bun", a afirmat antreprenorul american la TEDxNew York.

Mai puteti citi:

INTERVIU Paul Steiger, fost redactor-sef al publicatiei "Wall Street Journal": "Eram intr-un autobuz cu geamurile deschise si cineva dintr-o masina a strigat: " ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro