Antrenor din staff-ul romanului declarat tenismenul anului in Europa, despre pericolul "specialistilor" de pe Facebook

Antrenor din staff-ul romanului declarat tenismenul anului in Europa, despre pericolul

In acest proces de transformare si sportul de masa si de performanta a avut de suferit, fapt confirmat si de rezultatele slabe inregistrate in ultimii ani in ramurile de sport in care dadeam ora exacta la nivel mondial: gimnastica, handbal, canotaj, caiac, lupte, box, haltere", sustine Petru Merghes, conferentiar universitar, monitor international de ski, antrenor de tenis, preparator fizic si kinetoterapeut in cadrul CS Sport4fun Timisoara. Este o abundenta de oferte de tabere de vara, de aventura, tabere de schi, tabere tematice, multe dintre ele organizate si coordonate de persoane neavizate, cu experienta si competente indoielnice.Cererea este mai mare decat oferta , acest fapt lasand loc si celor nepregatiti sa oferteze servicii", avertizeata Petru Merghes.

acum 35 luni (15 Nov 2017)

"In ultimii 27 de ani societatea noastra a parcurs un proces complex de transformare cu plusuri si minusuri in plan structural, economic, socio-cultural. In acest proces de transformare si sportul de masa si de performanta a avut de suferit, fapt confirmat si de rezultatele slabe inregistrate in ultimii ani in ramurile de sport in care dadeam ora exacta la nivel mondial: gimnastica, handbal, canotaj, caiac, lupte, box, haltere", sustine Petru Merghes, conferentiar universitar, monitor international de ski, antrenor de tenis, preparator fizic si kinetoterapeut in cadrul CS Sport4fun Timisoara.

Preparator fizic si primul antrenor al lui Nini Dic, tanarul timisorean declarat jucatorul de tenis al anului in Europa, la categoria U16, Petru Merghes sustine ca "am ajuns sa avem asteptari de la sportivi trecuti de 30 ani deoarece nu mai exista baza de selectie, copiii nu mai fac sport de performanta, calitatea psiho-pedagogica si profesionala a celor care modeleaza materialul uman este indoielnica". "Acolo unde mai sunt structuri finantate, de cele mai multe ori sunt adusi jucatori din strainatate fara a se crea pepiniere la nivel de copii.

Petru Merghes sustine ca in momentul de fata sistemul nu este pregatit sa valorifice capitalul de imagine si rezultatele sportivilor din unele ramuri sportive cum e tenisul sau scrima. Profesorul apreciaza cresterea numarului de persoane intre 30-50 care isi schimba stilul de viata si practica exercitiul fizic sub diferite forme, alergare, inot, ciclism, schi. Sistemul de educatie fizica si sport din Romania nu dispune de infrastructura, numarul de ore redus, iar calitatea si implicarea dascalilor de educatie fizica si sport este de cele mai multe ori mediocra. In acest context, sportul sufera cel mai tare, reducerea numarului si disparitia organizatiilor sportive finantate de stat au lasat loc initiativelor private de cele mai multe ori indoielnice prin calitatea morala , profesi... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro