Antioxidantii: cum ne ajuta si in ce alimente ii gasim
Aceasta doza este asigurata daca mancam, de exemplu, 100 de grame de capsuni sau de fructe de padure. Mai putin cunoscut este faptul ca, datorita calitatilor sale antioxidante excelente, pe langa industria fabricarii berii, hameiul mai este folosit doar in industria farmaceutica.Tot putin cunoscut este si faptul ca antioxidantii din hamei, care poarta denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decat antioxidantii pe care ii putem gasi, de pilda, in citrice.
Cei mai importanti antioxidanti sunt: vitamine A, C si E, zinc, seleniu, polifenoli, carotenoizi. Aceasta doza este asigurata daca mancam, de exemplu, 100 de grame de capsuni sau de fructe de padure. Cum insa nu stam cu creionul in mana pentru a calcula tot ceea ce mancam, este bine de stiut ca ne putem asigura necesarul de antioxidanti daca vom consuma zilnic 5 portii de fructe si legume colorate. Evident, cele mai generoase surse de licopen sunt rosiile, dar si sucul de rosii, sosurile de rosii, pentru ca licopenul isi pastreaza proprietatile si dupa prepararea termica a rosiilor. Cercetatorii au descoperit ca acest antioxidant are efecte protectoare contra bolilor cardiovasculare, anumitor forme de cancer (de san, de prostata). Berea este o sursa importanta de antioxidanti
Cunoscuta si sub denumirea de bautura-aliment, berea are, datorita hameiului, un continut semnificativ de antioxidanti. Astfel, prin intermediul hameiului, berea capata valente nebanuite, putand sa contribuie, daca este consumata cu moderatie, la mentinerea starii de bine a organismului.
"Hameiul, un ingredient cheie al retetei de fabricare a berii, este o planta absolut speciala. Mai putin cunoscut este faptul ca, datorita calitatilor sale antioxidante excelente, pe langa industria fabricarii berii, hameiul mai este folosit doar in industria farmaceutica.Tot putin cunoscut este si faptul ca antioxidantii din hamei, care poarta denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decat antioxidantii pe care ii putem gasi, de pilda, in citrice. Mai mult, flavonoidele rezista mai bine in organism decat alte substante similare, fiind mai eficienti si sporind si mai mult efectele benefice pentru sanatatea organismului uman", declara dr. Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie. Nucile
Pe langa faptul ca previn bolile de inima sau aparitia diabetului, nucile au si un continut de doua ori ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro