Anticomunismul, ca forma de vindecare

"Prezenta securistilor si a comunistilor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca" nu este un text scris acum, ci in urma cu 26 de ani de regretatul George Serban, in punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. Mai mult, in legea de organizare din 1992 se prevedea ca "organele SRI nu pot efectua acte de cercetare penala, nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest". La 26 de ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara, Guvernul pro-european, prin Gospodaria de Partid - RA-APPS, ii deschide Muzeu lui Ceausescu, in timp ce Muzeul terorii comuniste zace intr-un dosar.

acum 84 luni (13 Mar 2016)

"Prezenta securistilor si a comunistilor in viata politica a tarii este principala sursa a tensiunilor si suspiciunilor care framanta astazi societatea romaneasca" nu este un text scris acum, ci in urma cu 26 de ani de regretatul George Serban, in punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara. A lupta contra comunismului pentru noi a fost un crez, o misiune si o datorie, nu doar fata de inaintasii nostri, ucisi la Gherla, Sighet, Periprava, Canal sau in indepartata Uniune Sovietica.

Recent, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionala prevederea din Codul Penal care permitea Serviciului Roman de Informatii sa faca supravegheri tehnice si sa intreprinda cercetari penale. Mai mult, in legea de organizare din 1992 se prevedea ca "organele SRI nu pot efectua acte de cercetare penala, nu pot lua masura retinerii sau arestarii preventive si nici dispune de spatii proprii de arest". Mi-era si mila de ei si-mi laudam taria de a nu negocia principiile. Au ticluit o ordonanta de urgenta a Guvernului Ciolos, prin care continuatoarei vechii Securitati sa i se permita din nou sa-si exercite atributiile maligne sub o alta forma, curat constitutionala. Pai, deh, nu era sa arunce la tomberon bunatate de lant de servere, platit cu un miliard de euro.

Dacian Ciolos a sarit in ajutorul institutiei, nu numai pentru a-i fi pe plac colegului Ion Cristoiu, care vedea in orice rezultatul luptei binomului SRI-DNA si era cat pe-aci sa-i sara sintagma de pe portativ, ci si pentru a da satisfactii vechilor securisti.

La 26 de ani de la lansarea Proclamatiei de la Timisoara, Guvernul pro-european, prin Gospodaria de Partid - RA-APPS, ii deschide Muzeu lui Ceausescu, in timp ce Muzeul terorii comuniste zace intr-un dosar. Deunazi, un fost demnitar liberal, arestat fara probe, mi-a marturisit ca a cazut victima colaterala unei batalii dintre serviciile secrete si un aranjor de bugete care nu dadea tainul.

In ziua in care ordonanta prea cuvioasa a Guvernului ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro