Antibioticul saracului, varianta vegetala. Cum ne scapa cimbrisorul salbatic de infectii grave si de alcoolism
Foarte utile sunt si baile in apa cu ceai de cimbrisor, ajuta la regvigorare si aduce o stare generala de bine. In cazul crampelor abdominale, stomacale, ori durerile menstruale, sunt recomandate doua cesti de ceai pe zi din aceste plante, dar si bai, preum si aplicarea de perne uscate.
Este bogat in ulei aromat, taninuri, substante amare, flavone si numerosi acizi organici. De asemenea, aminteste de faptl ca plnta a fost cunoscuta inca din cele ma vehci timpuri si utilizata in tratarea leprei.
Consma dimineata, in loc de cafea, ceaiul de cimbrisor da o senzatie placuta in stomac si o stare general buna. De asemenea, este foarte util in calmarea durerilor nevralgice faciale. Iar daca sunt insotite de crispar ale fetei, se recomanda o perna uscata de pedicuta.
Foarte utile sunt si baile in apa cu ceai de cimbrisor, ajuta la regvigorare si aduce o stare generala de bine.
In cazul crampelor abdominale, stomacale, ori durerile menstruale, sunt recomandate doua cesti de ceai pe zi din aceste plante, dar si bai, preum si aplicarea de perne uscate. Aceste perne (saculeti cu plante) se incalzesc si se aplica pe zona abdominala inainte de culcare. De asemenea, sunt utile si in cazul unor contuzii vechi, umflaturi sau reumatism. O ceasca din acest ceai, poate cu o felie de lamaie va curata foate bine secrettiile bronhiilor.
Ceaiul de cimbrisor poate trata alcoolicii. Peste un pumn de plante se toarna un litru de apa fierbinte, din care se consuma din ora-n ora, cate o lingura. Poate da stari de greata la inceput alcoolicului, transpiratii, senzatie de sete, pofta de mancare etc, dar acestea suunt tot mai rare ulteror.
Ceaiul de cimbrisor este si un foate bun antihelmintic, actionand foarte bine impotriva oricror tipuri de parazit interni.
Contribuie la normalizarea functiilor ficatului si a rinichilor, creste volumul menstruatiei, creste imunitatea, ajuta la apararea de virusuri de aceea este recomandat la stari gripale.
Nu se recomanda gravidelor, pentru ca poate grabi nasterea, nici in cazurile de gastrita sau enterita, esofagita sau insuficienta hepatica. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro