Antena 3 taraste Senatul si Curtea de Conturi in lupta sa contra Justitiei

Antena 3 taraste Senatul si Curtea de Conturi in lupta sa contra Justitiei

In plus, a dispus si confiscarea mai multor sume de bani si mai multe imobile pentru a acoperi prejudiciul constatat de magistrati, de peste 60 de milioane de euro. Conform noului Cod de Procedura Penala, motivarea sentintei de condamnare in dosarul ICA trebuia sa fie redactata pana pe 8 septembrie, adica in 30 de zile de la pronuntare.

acum 77 luni (9 Sep 2014)

Demersul lui Mihai Gadea, scris in numele "echipei de jurnalisti a Antena 3", pare mai degraba o infierare a justitiei, in prim plan aflandu-se Directia Nationala Anticoruptie si sefa acestei institutii, Laura Codruta Kovesi. Documentul a fost publicat de site-ul stiripesurse.ro

Salvarea lui Voiculescu si a sediului Antenei 3

Mihai Gadea abordeaza in scrisoarea catre presedintele Senatului si problema sediului Antena 3, cladire confiscata prin sentinta Curtii de Apel Bucuresti in dosarul "Voiculescu - ICA". "Socotim deplin abuziva masura luata de instanta prin care se confisca imobilul in care se afla sediul redactiei Antena 3, studiourile si facilitatile tehnice de emise, cu toate ca postul de televiziune nu a avut nicio legatura cu faptele sau presupusele faptele", scrie Gadea. Mana dreapta a lui Voiculescu omite, insa, sa spuna ca sediul Antena 3 apartine oficial Institutului de Cercetari Alimentare si a fost sechestrat in vederea aplicarii procedurii de confiscare speciala. "Ne adresam dumneavoastra cu solicitarea de a sesiza Curtii de Conturi in scopul exercitarii atributiilor de control al legalitatii asupra masurilor si procedurilor de privatizare ICA. Avem dreptul, noi jurnalistii Antena 3 si opinia publica, la o informare corecta cu privire la acest aspect nelamurit inca care afecteaza direct functionarea unei institutii de presa ocrotita prin prevederi constitutionale", ii mai scrie Gadea lui Tariceanu.

De fapt, chestiunea privatizarii ICA a fost lamurita printr-o sentintinta definitiva a Curtii de Apel Bucuresti, care i-a condamnat pe toti cei care au fost implicati in acest caz. In plus, a dispus si confiscarea mai multor sume de bani si mai multe imobile pentru a acoperi prejudiciul constatat de magistrati, de peste 60 de milioane de euro.

Tariceanu nu stie despre ce e vorba, dar a dat-o in lucru

Scrisoarea lui Gadea a fost inregistrata la S... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro