Antena 3, amendata de CNA dupa ce a prezentat drept reale imagini dintr-un moment artistic cu Mihai Gotiu

Antena 3, amendata de CNA dupa ce a prezentat drept reale imagini dintr-un moment artistic cu Mihai Gotiu

Antena 3 a fost sanctionata cu o amenda de 10.000 de lei dupa ce in emisiunea "Subiectiv" din 17 decembrie, moderata de Razvan Dumitrescu, au fost prezentate "imagini incredibile" cu Mihai Gotiu, in prezent senator USR, care "a sarit la bataie cu un tarnacop".

acum 68 luni (15 Mar 2018)

Antena 3 a fost sanctionata cu o amenda de 10.000 de lei dupa ce in emisiunea "Subiectiv" din 17 decembrie, moderata de Razvan Dumitrescu, au fost prezentate "imagini incredibile" cu Mihai Gotiu, in prezent senator USR, care "a sarit la bataie cu un tarnacop". E vorba de acele proteste impotriva gazelor de sist, sau aici, tot domnul Gotiu, din alt unghi, cu lopata in mana luptandu-se cu jandarmii", a spus moderatorul Razvan Dumitrescu in emisiune, potrivit raportului de monitorizare citat de agentia News.ro.

Antena 3 a fost reclamata la CNA pentru ca "a transmis pe post imaginile, fara verificari anterioare si cu buna stiinta, deci cu intentie directa de a denatura adevarul, de a aduce prejudiciu atat persoanelor expuse in stire, cat si telespectatorilor, prezentand filmarea ca fapte reale si nu fictiune."

Membrul CNA Radu Herjeu a fost cel care a propus amenda de 10.000 de lei si si-a exprimat punctul de vedere pe marginea acestui caz pe Facebook:

"In decembrie, Antena 3 a difuzat niste imagini din 2013 in care Gotiu parea ca sare cu tarnacopul la jandarmi. In aceeasi seara, netul a luat foc si multi au aratat ca e vorba, de fapt, despre inregistrarea unei piese de teatru. Eu cred ca realizatorul emisiunii nu stia acest lucru, desi se mentiona adevarul pe pagina de Facebook de unde au fost preluate cadrele. Dar responsabilitatea, profesionalismul si legea ii cereau sa-l contacteze pe Gotiu inainte de emisiune pentru a se asigura ca imaginile sunt reale si sa-i afle punctul de vedere. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro