Antecedentele lui Dragnea: a vrut sa interzica aparitia unui ziar in Teleorman pe motiv ca era defaimat. "Sunt cunoscut ca un om gospodar, onest si responsabil"

Antecedentele lui Dragnea: a vrut sa interzica aparitia unui ziar in Teleorman pe motiv ca era defaimat.

Liviu Dragnea, presedintele PSD, este initiatorul controversatei legi a defaimarii care propune amenzi de pana la 100.000 de lei pentru orice defaimare facuta in spatiul public, inclusiv pe retelele de socializare si in presa. "Liviu Dragnea, baronul imobiliar", "Bezna in enclava lui Dragnea", "Bombonica Dragnea, simbrie de la stat platita de institutia condusa de sot", acestea au fost cateva dintre titlurile care l-au infuriat pe presedintele Consiliului Judetean.

acum 94 luni (11 Feb 2016)

Liviu Dragnea, presedintele PSD, este initiatorul controversatei legi a defaimarii care propune amenzi de pana la 100.000 de lei pentru orice defaimare facuta in spatiul public, inclusiv pe retelele de socializare si in presa. In anul electoral 2008, cand Liviu Dragnea se pregatea sa candideze pentru un nou mandat de presedinte al Consiliului Judetean Teleorman, a fost deranjat de aparitia pe piata media locala a bisaptamanalului Gazeta de Sud-Est, ziar facut in Ialomita si distribuit si in Teleorman. "Liviu Dragnea, baronul imobiliar", "Bezna in enclava lui Dragnea", "Bombonica Dragnea, simbrie de la stat platita de institutia condusa de sot", acestea au fost cateva dintre titlurile care l-au infuriat pe presedintele Consiliului Judetean.

A cerut ordonanta presedentiala

Liviu Dragnea a dat in judecata publicatia si a depus plangere la Judecatoria Alexandria cerand emiterea unei ordonante presedintiale prin care sa se dispuna sistarea aparitiei Gazetei de Sud-Est in judetul Teleorman, in perioada campaniei electorale.

In plangerea depusa la Judecatoria Alexandria, prima de acest gen inregistrata vreodata in Teleorman, Dragnea scria: "In contextul campaniilor electorale ale anului 2008, solicit instantei de judecata sa emita o ordonanta presedintiala in baza art. 581 cod de procedura civila in vederea sistarii difuzarii ziarului pe raza judetului Teleorman pana la finalizarea acestor campanii pentru considerentul ca - prin publicarea in mod repetat a unor afirmatii calomnioase - ziarul induce opiniei publice o imagine a subsemnatului ce nu corespunde realitatii afectandu-mi in mod ireparabil dreptul meu de a fi ales intr-o functie publica".

Dragnea a incercat sa convinga magistratii ca imaginea sa este afectata de articolele din gazeta, mai ales in contextul candidaturii pentru un nou mandat de presedinte.

"Este de notorietate faptul ca subsemnatul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro