ANSVSA: Nu exista o legatura directa intre lotul de branza si cazurile de imbolnavire a copiilor

La acestea se adaugă un număr de 59 de eşantioane, recepţionate pană pe data de 3 martie 2016, din probe prelevate de echipele mixte DSV - DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă şi 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, in cadrul programului de autocontrol.

acum 52 luni (4 Mar 2016)

Raportul investigației inițiate de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară (ANSVSA) arată că intre branza din lotul 22 februarie și cazurile de imbolnăvire a bebelușilor nu există o legătură directă, informează Agerpres.

"Institutul de Igienă şi Sănătate Publică Veterinară (IISPV) a recepţionat, pană pe data de 29 februarie 2016, un număr de 337 de eşantioane din probe prelevate din alimentele indicate de Ministerul Sănătăţii şi notificate prin Sistemul Rapid de alertă pentru Alimente şi Furaje. La acestea se adaugă un număr de 59 de eşantioane, recepţionate pană pe data de 3 martie 2016, din probe prelevate de echipele mixte DSV - DSP din apă, produse lactate şi lapte materie primă şi 15 eşantioane din probe de produse lactate, solicitate pentru a fi analizate, de către proprietarul unităţii de procesare a laptelui din judeţul Argeş, in cadrul programului de autocontrol. Datele rezultate din verificările ANSVSA indică faptul că nu există o legătură directă de cauzalitate intre branza de vaci din lotul produs in data de 22.02.2016 şi imbolnăvirile copiilor diagnosticaţi cu SHU", a precizat instituția intr-un comunicat de presă.

Citește și: Premierul Dacian Cioloș il critică pe ministrul Agriculturii că s-a grăbit să facă publică firma suspectată de E-coli

Totodată, Autoritatea Sanitară Veterinară a explicat că bacteriile din grupul E-Coli sunt distruse prin procesul de pasteurizare a laptelui materie primă, astfel că produsele rezultate sunt sigure pentru consum.

Citește și: Firma de lactate Brădet, reacție după ce ancheta DSV a absolvit-o de vină in cazul bebelușilor infectați

In spitalele din București mai sunt internați, vineri, patru copii, dintre care unul va fi externat. La Spitalul de Pediatrie Piteşti sunt internaţi 33 de copii, dintre care 25 mai mici de doi ani, iar la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro