ANRE: Romania ar putea RENUNTA la importul de GAZE NATURALE

Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare in domeniul Energiei, a declarat, joi, că Romania va importa in acest an din Rusia doar 3% din consumul de gaze naturale, insă de anul viitor ar putea renunţa la importuri, intrucat producţia internă ar fi capabilă să asigure integral consumul.

acum 70 luni (10 Sep 2015)

Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare in domeniul Energiei, a declarat, joi, că Romania va importa in acest an din Rusia doar 3% din consumul de gaze naturale, insă de anul viitor ar putea renunţa la importuri, intrucat producţia internă ar fi capabilă să asigure integral consumul. Estimăm pentru acest an importuri de circa 3%, insă luăm gaze din import pentru echilibrare. De exemplu, dacă avem o perioadă mai geroasă, gazele din depozite nu pot fi scoase la presiunile normale.

ANRE estimează pentru acest an un consum de 11 miliarde metri cubi de gaze naturale, din care importurile se vor ridica la numai 3%, faţă de 25% inainte de 2008. Anul trecut, importurile de gaze au reprezentat 7,5% din consumul total la nivelul ţării. In ceea ce priveşte consumul local de gaze, acesta a scăzut de la 17-18 miliarde metri cubi in anul 2008 la 11 miliarde mc gaze in 2014. "Pentru 2015 estimăm un consum asemănător sau chiar mai mic de 11 miliarde metri cubi de gaze. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro