Anonimii sufletisti care construiesc case pentru nevoiasi. "Nu ajutam puturosi si alcoolici. Trebuie sa trimita obligatoriu copiii la scoala"

Anonimii sufletisti care construiesc case pentru nevoiasi.

Pe urma, unul dintre adultii din familie era ucrainian si au venit reprezentantii unei comunitati de la Stiuca, acolo majoritatea sunt ucrainieni si sunt foarte multi constructori, si au spus ca ei fac reparatii si tot ce trebuie, noi doar sa facem rost de materiale. Unul ne-a dat cimentul, unul ne-a dat nisp si sort, altul ne-a dat termopanele, o doamna ne-a dat mobila, o alta doamna din Germania s-a urcat in masina si ne-a adus hainele pentru copii si tot ce inseamna solutii pentru curatenie si spalat si tot asa, un domn si o doamna de la Lugoj ne-au spus ca ne dau toate obiectele sanitare, au venit firme mari, care ne-au ajutat cu tot felul de materiale.

acum 57 luni (13 Jun 2018)

Tinerii refuza sa-si faca cunoscute identitatile, sustinand ca nu fac actele de caritate pentru a-si face publicitate. Ca totul sa fie la vedere, in activitatea pe care o fac, tinerii au facut grupuri pe Facebook, cu fiecare caz in parte si acolo publica tot sprijinul primit pentru cazul respectiv. Niciodata nu cer bani, ci doar mana de lucru si materiale.

Omul care cordoneaza grupul a acceptat destul de greu sa stea de vorba cu noi, cu conditia sa nu ii dezvaluim identitatea. De oameni care sa vina si sa ne ajute efectiv, sa puna mana alaturi de noi si sa ajute. Pe principiul asta functionam si pot sa spun ca, pana acum, s-au implicat in toata povestea foarte, foarte multi oameni", spune Sebastian, omul in jurul carui s-a creat aceasta miscare. Stefan", pentru ca in activitatea pe care o fac s-au lovit la un moment dat de situatii in care au avut nevoie de tot felul de documente, care nu puteau sa fie eliberate decat de o organizatie. Nasul isi asuma si obligatia de a raspunde de proiect, in sensul ca el gestioneaza proiectul repectiv. Si atunci, el e omul care stie ce trebuie facut, cand trebuie facut, cum se face si asa mai departe. Aici au aparut si primele probleme, cand a trebuit totusi sa iesim putin din anonimat si sa ne facem asociatia, pentru ca firmele care au venit si ne-au ajutat, aveau nevoie de documente, iar, ca simple persoane, noi nu puteam sa le dam asa ceva", povesteste Sebastian.

Familie care traia in camp, in plina iarna

Tanarul isi aminteste cum a inceput toata povestea actelor de caritate si cum s-au adunat primii oameni care au vrut sa ajute.

"Acum patru ani de zile am gasit pe un camp, o familie cu cinci copii si doi adulti. Nu aveau unde sa locuiasca si efectiv stateau pe o canapea intr-un camp. Am facut public cazul pe retelele sociale si asa o mobilizare de mare a fost, incat, in trei zile, am strans alaturi de noi aproape 1.800 de persoane. A venit un d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro