Anomalia media dupa mandatele Basescu

Anomalia media dupa mandatele Basescu

Ceea ce s-a intamplat in cei zece ani de mandat ai lui Traian Basescu este o anomalie in care unii vor sa se intoarca din lipsa de viata sociala si de adevarate dezbateri pe teme de politici publice. Se lua o declaratie despre cineva facuta la ceas de seara de presedinte, se smulgea un raspuns de la impricinat, si din aceste doua vorbe se traia vreo trei zile in dezbateri nesemnificative si fara relevanta sociala.

acum 109 luni (19 Apr 2015)

>

Iesirea lui Traian Basescu la o confruntare cu mai multi jurnalisti, intamplata vineri seara, pare sa fi animat viata celor care stau zilnic cu ochiul la viata politica a acestei tari. Ceea ce s-a intamplat in cei zece ani de mandat ai lui Traian Basescu este o anomalie in care unii vor sa se intoarca din lipsa de viata sociala si de adevarate dezbateri pe teme de politici publice.

Mandatul de presedinte al lui Traian Basescu a deformat grav definitia stirii politice. Sau ce declaratii la rupere a facut presedintele despre un mogul, jurnalist, om de afaceri etc. Cu cat mai contondenta si plina de jigniri a fost declaratia, cu atat stirea respectiva a fost mai importanta. Nici n-am mai sesizat ca, de fapt, aici era anomalia vietii noastre politice si mediatice.

Pseudo-stirile politice au fost "carnea" din care s-au hranit aceste multe televiziuni de stiri care populeaza spatiul audio-vizual romanesc si care azi sunt, cu mici exceptii, intr-un faliment inca nedeclarat. Se lua o declaratie despre cineva facuta la ceas de seara de presedinte, se smulgea un raspuns de la impricinat, si din aceste doua vorbe se traia vreo trei zile in dezbateri nesemnificative si fara relevanta sociala.

Un model simplu care este din ce in ce mai greu de sustinut azi, cand Traian Basescu nu mai este presedinte si a devenit olecuta cam irelevant.

Daca s-ar uita in urma la ce a spus despre adversari in lungile sale conferinte de presa sau declaratii din parcarile de supermarket, Traian Basescu si-ar da seama de ce azi trebuie "sa-si apere mandatele".

Din pacate pentru fostul presedinte, gura a batut fapta - oricat de buna a fost aceasta din urma. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro