Anna Bathory, contesa-vampir din Ardeal care se scalda in sange si era obsedata de magie neagra si de sex cu fratele ei

Amanta fratelui Insa Anna a fost acuzata nu doar de vrajitorie, modalitate prin care era acuzata ca si-ar fi ucis primul sot, dar si ca ar fi fost amanta fratelui ei, principele Gabriel Bathory (foto stanga jos, credit foto: wikipedia.org), despre care se stia ca era un mare iubitor de femei. Bathory (in poloneza Bathory) a fost o familie nobiliara ungara de origine germana sau - potrivit unor cronicari, ca Simon de Keza - chiar suedeza Gutkeled (Gut -Keled sau Cledgut), conform unei lucrari de licenta semnate de Sergiu Oltean si coordonata de universitarul Radu Marza de la UBB.

acum 59 luni (12 Mar 2015)

Printre frumusetile Clujului din perioada cand Transilvania era principat se numara si Anna Bathory (1594-1636), sora a principelui Gabriel Bathory. Desi nu s-a pastrat nicio imagine a acestei doamne de vita nobila, istoricii spun ca era o femeie foarte frumoasa si ca asupra ei au planat numeroase acuze. Insa Anna nu ar fi mers chiar atat de departe ca ruda ei, care a ramas in istorie drept una dintre cele mai crude femei din istorie.

Anna Bathory s-a casatorit la Cluj in 1608 cu Dionisie Banffy de Lasonc care a murit patru ani mai tarziu, in 1612. Cladirea a gazduit, in perioada ei de glorie, consilieri si ofiteri imperiali si aristocrati transilvaneni.

Amanta fratelui

Insa Anna a fost acuzata nu doar de vrajitorie, modalitate prin care era acuzata ca si-ar fi ucis primul sot, dar si ca ar fi fost amanta fratelui ei, principele Gabriel Bathory (foto stanga jos, credit foto: wikipedia.org), despre care se stia ca era un mare iubitor de femei.

Istoricii spun ca Anna ar fi fost atrasa de magia neagra si ca facea baie in sangele tinerelor virgine ca sa-si mentina frumusetea.

Gabriel Bethlen, un alt principe al Transilvaniei, dintr-o familie cu traditie in regiune, ar fi denumit-o "tarfa criminala a diavolului" si ar fi inceput un proces impotriva ei, potrivit citynews.ro.

Istoricul Tudor Salagean spune ca Anna a fost cercetata timp de 7 ani, in trei procese de vrajitorie, incheiate prin condamnarea ei in exil si consficarea integrala a averii, in 1621.

"Unii istorici sustin ca procesele de vrajitorie erau doar pretext pentru confiscarea averii", spune Salagean, pentru "Adevarul".

Despre familia Bathory

Familia Bathory (blazonul familiei in dreapta, sursa foto: wikipedia.rog) a jucat un rol esential in istoria medievala tarzie a Regatului Ungariei si a Principatului Tr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro