ANM: Posibil cod rosu de canicula vineri, in Oltenia si Muntenia. Temperaturile ar putea ajunge la 43 de grade

ANM: Posibil cod rosu de canicula vineri, in Oltenia si Muntenia. Temperaturile ar putea ajunge la 43 de grade

Pentru sambata ne extindem cu codul portocaliu in toata zona Moldovei, pentru ca temperaturile in aceste regiuni vor fi situate intre 36 si 39 de grade, posibil izolat 40 de grade, iar indicele de disconfort termic va fi deosebit de accentuat, peste 80 de unitati", a declarat Elena Mateescu, director general ANM, in cadrul Comandamentului pentru combaterea efectelor caniculei de la Ministerul Afacerilor Interne, citata de News.ro.

acum 80 luni (28 Jun 2017)

"Valul de caldura va continua si maine (joi, n.r.) si pe parcursul zilei de vineri si sambata. Pentru sambata ne extindem cu codul portocaliu in toata zona Moldovei, pentru ca temperaturile in aceste regiuni vor fi situate intre 36 si 39 de grade, posibil izolat 40 de grade, iar indicele de disconfort termic va fi deosebit de accentuat, peste 80 de unitati", a declarat Elena Mateescu, director general ANM, in cadrul Comandamentului pentru combaterea efectelor caniculei de la Ministerul Afacerilor Interne, citata de News.ro.

Ea a precizat ca vineri dimineata este posibil ca ANM sa emita cod rosu de canicula pentru zone extinse din Oltenia si Muntenia, unde temperaturile pot atinge si 43 de grade Celsius.

Potrivit reprezentantului ANM, incepand cu dupa-amiaza zilei de sambata si pana duminica, in toata tara, cu exceptia zonei de sud, temperaturile nu vor mai depasi 22-27 de grade, vor fi ploi torentiale, vijelii si caderi de grindina.

Douasprezece judete din vestul si sud-vestul tarii au intrat, miercuri, sub atentionare cod galben de canicula, emisa de Administratia Nationale de Meteorologie (ANM). Meteorologii spun ca temperaturile vor fi cuprinse intre 33 si 36 de grade, iar de joi valul de caldura se va intensifica si va cuprinde cea mai mare parte a tarii.

O a doua avertizare meteo va intra in vigoare joi, cand valul de caldura va fi si mai accentuat, aproape toata tara fiind sub cod galben, in timp ce cinci judete din sud si sud-vest vor fi sub cod portocaliu. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro