ANM a emis, pentru marti, un Cod galben de canicula si un Cod galben de furtuni

ANM a emis, pentru marti, un Cod galben de canicula si un Cod galben de furtuni

ANM a emis si o atentionare de Cod galben de furtuni, valabila pana marti, ora 18.00, pentru centrul, nordul si sud-vestul tarii. Cod galben de canicula De altfel, marti este in vigoare si o atentionare de Cod galben de canicula este valabila marti pentru Bucuresti si mai multe judete din sudul si sud-estul tarii.

acum 91 luni (2 Aug 2016)

ANM a emis si o atentionare de Cod galben de furtuni, valabila pana marti, ora 18.00, pentru centrul, nordul si sud-vestul tarii. Instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata, la inceput in sud-vestul, nord-vestul si, partial, centrul tarii, iar din a doua parte a noptii indeosebi in centru, nord si nord-est, precum si la munte. Cantitatile de apa vor depasi local 15 - 20 de litri pe metru patrat si punctiform 30 - 40 de litri pe metru patrat", anunta specialistii. Mai mult, in noaptea de marti spre miercuri (2/3 august), manifestari ale instabilitatii atmosferice se vor semnala si in sud-estul tarii.

Cod galben de canicula De altfel, marti este in vigoare si o atentionare de Cod galben de canicula este valabila marti pentru Bucuresti si mai multe judete din sudul si sud-estul tarii. Specialistii anunta ca vremea va fi in continuare caniculara in Dobrogea si cea mai mare parte a Munteniei, unde se vor mai inregistra temperaturi maxime in jurul a 35 de grade si izolat 37 de grade. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati, iar disconfortul termic se va mentine accentuat. In restul zonei extracarpatice, doar izolat indicele temperatura - umezeala (ITU) va mai atinge pragul critic de 80 de unitati. Din acest motiv, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a emis un comunicat de presa prin care cer oamenilor sa fie atenti. "In ultima perioada, echipajele operative ale inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta au executat misiuni de cautare-salvare si acordarea primului ajutor celor aflati in dificultate, in doar 7 zile, salvatorii fiind solicitati pentru recuperarea unui numar de 20 de persoane din medii acvatice si pentru cautarea altor 4 date disparute", se arata in documentul citat. evitati scaldatul in rauri, lacuri, canale de irigatii sau alte cursuri de apa unde malurile sunt abrupte, iar curentii sunt foarte puternici; ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro