Aniversare discreta a noua luni de mandat prezidential: ce a promis si ce a facut Klaus Iohannis

Aniversare discreta a noua luni de mandat prezidential: ce a promis si ce a facut Klaus Iohannis

Un partid de buzunar care, inca de la infiintarea sa, s-a manifestat aproape eminamente drept unul extrem de vocal si care nu si-a ascuns niciodata antipatia fata de dl. La urma urmei, nimic semnificativ, in afara de alegerea insasi a d-lui Iohannis ca presedinte in noiembrie trecut, ca urmare a unei spectaculoase rasturnari de situatie intre cele doua tururi de scrutin, nu s-a petrecut in decursul acestui an. Daca nu cumva e chiar dezinteresat de comunicarea cu cei ce l-au ales, dar si cu cei nemultumiti de rezultatul votului al caror presedinte echidistant a promis totusi ca va fi. Oare in numele bunului-simt presedintele Klaus Iohannis nu poate influenta adoptarea unei legi cu caracter european care nu e nicidecum un hatar facut romanilor de peste granita, ci un gest de normalitate?

acum 85 luni (16 Aug 2015)

Liviu Dragnea, aflat si el in vacanta, interesata vadit intr-o ameliorare a relatiilor cu presedintele dupa ce aceasta a fost destul de serios afectata in ultimele luni in care la conducerea partidului s-a aflat premierul Victor Viorel Ponta, a tacut si ea. Ratand astfel ocazia intocmirii unui bilant critic in specificul jocului politic al celor aproape noua luni petrecute la Cotroceni de candidatul care in urma cu un an era creditat cu reduse sanse de a dobandi suprema functie in Stat. Un partid de buzunar care, inca de la infiintarea sa, s-a manifestat aproape eminamente drept unul extrem de vocal si care nu si-a ascuns niciodata antipatia fata de dl. O antipatie programatic comandata de predecesorul d-lui Iohannis, dl. Traian Basescu, si reglata constiincios, obedient si fara fantezie de insignifiantii lideri ai formatiunii in functie de ordinele, poftele si capriciile fostului presedinte.

Nici presa bucuresteana nu s-a ocupat prea mult de aceasta aniversare, altele fiind subiectele socotite de ea a fi de maxim interes. Nici macar criticii de profesie ai presedintelui nu au profitat de prilej spre a-i mai trage acestuia un perdaf otarat. Ion Cristoiu, obisnuit sa fantazeze aproape zilnic pe tema ispravilor binomului SRI-DNA, intrat, in opinia domniei-sale, in solda presedintelui, sa faca glume neinspirate pe seama dorintei Sefului Statului de a avea "guvernul sau", ori sa comenteze inelegant iesirile publice ale doamnei Carmen Iohannis si tinutele sale vestimentare, concurand-o in acest chip zdravan in vulgaritatea aprecierilor pe Evelyn Badea, a ignorat subiectul. La urma urmei, nimic semnificativ, in afara de alegerea insasi a d-lui Iohannis ca presedinte in noiembrie trecut, ca urmare a unei spectaculoase rasturnari de situatie intre cele doua tururi de scrutin, nu s-a petrecut in decursul acestui an. Nimic spectaculos nu s-a produs nici macar in lunile de cand dl. Klaus Iohannis a avut parte si de cateva intalniri directe cu unii dintre mai marii ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro