ANIVERSARE Dirijorul Horia Andreescu, la 70 de ani: "Buletinul meu e valabil pana in 2051" VIDEO

ANIVERSARE Dirijorul Horia Andreescu, la 70 de ani:

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE Concertul vocal-simfonic (joi si vineri, de pe 20 si 21 octombrie), dirijat de Horia Andreescu, va include Suita nr. Din colaborarile lui Horia Andreescu cu orchestre din Romania si strainatate - mai cu seama din Germania, unde numara 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, 10 ani cu aceeasi functie la Dresdner Philharmonie si 21 de ani la Staatskapelle Schwerin -, exista peste 60 de inregistrari pe piata discografica, dintre care 16 cu orchestre din Europa.

acum 46 luni (17 Oct 2016)

INTRA IN DISCUTIE si urmareste emisiunea in modulul Adevarul LIVE

Concertul vocal-simfonic (joi si vineri, de pe 20 si 21 octombrie), dirijat de Horia Andreescu, va include Suita nr.

Dirijor principal al Filarmonicii "George Enescu", fondator al orchestrei de camera Virtuozii din Bucuresti, profesor asociat al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, Horia Andreescu a fost multi ani director al formatiilor muzicale Radio. 3 de Enescu, simfonii si misse de Haydn, Chain 1 si Chain 2 de Lutoslawski sau Simfonia nr.

Studiile lui Horia Andreescu la Universitatea de Muzica din Bucuresti (compozitie si dirijat cu profesori exceptionali), la Academia de Muzica de la Viena (cu Hans Swarowski si Karl Osterreicher), precum si cursurile cu Sergiu Celibidache sunt o baza solida a devenirii sale dirijorale.

Din colaborarile lui Horia Andreescu cu orchestre din Romania si strainatate - mai cu seama din Germania, unde numara 13 ani de "dirijor oaspete permanent" la Rundfunk Sinfonieorchester Berlin, 10 ani cu aceeasi functie la Dresdner Philharmonie si 21 de ani la Staatskapelle Schwerin -, exista peste 60 de inregistrari pe piata discografica, dintre care 16 cu orchestre din Europa. un CD editat in 2008 la "Electrecord" cu lucrari de Dvorak si Musorgski-Funtek, inregistrate cu Netherlands Philharmonic Orchestra si, in 2009, Oratoriul Bizantin de Pasti de Paul Constantinescu, la pupitrul Orchestrei Nationale Radio, editat de Casa Radio.

Integrala Enescu (8 CD-uri), editata de "Electrecord" si "Olymia-Londra" si bine difuzata, contribuie consistent la cunoasterea de la Tokyo pana la New York a acestui mare compozitor.

Colaborarea dirijorului Horia Andreescu cu multe alte orchestre, de pilda London Symphony Orchestra, Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra, filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, orchestrele simfonice din Ierusalim, Nagoya... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro